Pornind pe urmele Zilei Back to the Future (Back to the Future Day – serbata pe 21 octombrie), Fox s-a gandit ca ar fi interesant sa serbam si Ziua Alien (Alien Day) pe 26 aprilie.

Data de 26 aprilie (4-26) este o trimitere directa la luna LV-426, locatia unde xenomorfii au fost descoperiti in filmul din 1979 regizat de Ridley Scott. 

Twentieth Century Fox ajuta fanii sa sarbatoreasca aceasta zi speciala cu diverse evenimente ce au loc pe parcursul celor 24 de ore: vizionari speciale cu filmele Alien, concursuri cu premii si invitati speciali din Universul Alien.

Cel mai interesant eveniment este un concurs desfasurat in aceasta zi pe Twitter

Initiat la ora 12,00 noaptea, concursul este unul inedit. La fiecare 42,6 minute este lansata o intrebare legata de seria Alien pe contul de Twitter @AlienAnthology.

35 de intrebari vor fi postate in aceasta zi, fiecare intrebare oferindu-le sansa fanilor sa castige premii originale Alien. 

Printre premii se numara: o statueta Alien Internecivus Raptus de la Sideshow Collectibles (in valoare de 500$), o pereche editie speciala de incaltari Reebok Alien Stomper (175$), si un Aliens Power Loader Vehicle de la Hollywood Collectibles (valoare 2,000$). 

Alte premii: Figurine NECA - Private Vasquez (Jenette Goldstein) si Newt (Carrie Henn), figurine Funko (Alien Queen, Power Loader, Ripley), benzi desenate Dark Horse, romane Alien: Invasion (de la Titan Books).

Pentru a participa, fanii trebuie sa se inscrie pe Twitter la AlienAnthology.com, si sa dea “reply” la intrebare cu raspunsul corect folosind hashtag-urile #AlienDay426 si #Contest. 

Regulile sunt postate pe website.

In New York, Los Angeles si Dallas reteaua de cinematografe Drafthouse organizeaza proiectii speciale ale filmelor Alien avandu-i ca invitati pe Sigourney Weaver (Ripley), Jenette Goldstein (Private Vasquez) si Carrie Henn (Newt).

In Romania putem serba si noi Alien Day deschizand aparatul Blu-ray personal si introducand pe rand filmele seriei. Un maraton al filmelor (versiunea extinsa) ar putea dura aproape 9 ore (530 minute).

Am putea vedea pe rand: Alien (116 minute), Aliens (154 minute), Alien 3 (145 minute) si Alien: Resurrection (116 min).

Daca cele 9 ore de Alien nu ne sunt de ajuns, putem continua cu Alien vs. Predator (109 min) si Aliens vs. Predator: Requiem (102 min).

O alta idee ar mai fi sa dam o fuga pana la cel mai apropiat magazine de benzi desenate si sa achizitionam primele numere ale seriei Foc si Piatra proaspat lansate de EAT Comics: Prometheus, Aliens sau AVP – Alien Vs. Predator.

Happy Alien Day!