Cel mai asteptat thriller romanesc al anului, Caini, regizat de Bogdan Mirica, va avea o proiectie speciala, in avanpremiera, la Teatrul de Vara din Herastrau joi, 22 septembrie, de la 20.30. 

Regizorul, o parte din echipa filmului si actorii din rolurile principale, Dragos Bucur, Vlad Ivanov si Gheorghe Visu, se vor intalni cu publicul si vor povesti despre experienta de la filmari, emotiile de la Cannes, TIFF si Sarajevo, unde Caini a avut proiectii cu casa inchisa si a castigat premii importante. 

Biletele pot fi cumparate in avans de pe www.eventbook.ro. 

Proiectii speciale si intalniri cu realizatorii si actorii filmului vor fi organizate in mai multe orase din tara, iar programul lor va fi anuntat in curand. 

La primele vizionari cu public, la TIFF, biletele s-au epuizat cu mult inaintea proiectiei, motiv pentru care au fost organizate doua spectacole suplimentare, si acestea sold out. 

Din 23 septembrie, Caini poate fi vazut pe ecranele din Romania, distribuit de Transilvania Film. 

Caini marcheaza debutul in lung metraj al lui Bogdan Mirica, scenaristul si co-regizorul serialului HBO Umbre

Filmul a fost premiat la Festivalul de la Cannes, a castigat Trofeul Transilvania la TIFF 2016 si doua premii la Festivalul de la Sarajevo: Heart of Sarajevo pentru Cel mai bun actor - Gheorghe Visu, si Mentiunea Speciala a Juriului. 

In aceasta toamna, filmul va fi proiectat in festivaluri din Finlanda, Norvegia, Canada, Polonia, Israel, Spania, Portugalia, Germania, Suedia, Statele Unite si Italia. 

„Scenariul a pornit de la o lume pe care o cunosc foarte bine - lumea in care am copilarit, la bunica la tara. De fapt, nu atat lumea aia m-a interesat, cat emotiile mele fata de ea, emotii pe care le mai am in mine si acum. Ce mi-a ramas in cap a fost caracterul arbitrar, imprevizibil al violentei de acolo – am vazut oameni care sareau sa se omoare, fara o miza clara – si asta mi se pare infricosator. Cum poti sa te aperi de ceva ce nu poti anticipa – nici macar teoretic?”, spune Bogdan Mirica

Actiunea este plasata in apropierea granitei cu Ucraina. Roman, un tanar de la oras, ajunge intr-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gand sa vanda pamantul mostenit de la bunicul sau care a murit cu cateva luni in urma. In timp ce face demersurile pentru vanzarea mosiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzatie generala de amenintare pluteste in aer. 

In distributie, alaturi de Dragos Bucur, Vlad Ivanov si Gheorghe Visu, apar Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cascaval, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, Andrei Ciopec

Filmul va fi distribuit in Romania, din 23 septembrie, de Transilvania Film.