La mai bine de 13 ani de la ultimul sau film, Damen Tango, Regizorul Dinu Tanase (La capatul liniei, Emisia continua, Doctorul Poenaru) revine pe marile ecrane cu un nou film: Portrete in Padure.

Inspirat din romanul Duminica mironositelor, de Dana Dimitriu, filmul Portrete in Padure, reuseste sa aduca misterul, intriga si suspansul inca din primele minute de vizionare. 

In calitate dubla de scenarist si regizor, Dinu Tanase, face extrem de usor tranzitia de la realitate la fictiune, conducand povestea catre un sfarsit dramatic.

Filmul este dedicat tuturor cinefililor pasionati de filmele thriller-politiste.

Intr-un moment bun al carierei, un Comisar (Dan Condurache) primeste o lovitura care-l nauceste si din care nu-si mai poate reveni multa vreme. 

Renunta la toate avantajele unei cariere de succes si se retrage intr-o activitate de rutina la o circa de politie dintr-un cartier marginas. Dar viata merge inainte. Zi, noapte, povesti triste “de cartier”, cazuri sociale.. “toamna ploua cu gainari”… comenteaza cu subalternul sau intr-un birou sordid de ancheta.

O crima petrecuta in padurea din apropierea orasului ii alimenteaza vechea pasiune. Anchete, investigatii, ipostaze, toate puse in ramele portretelor care ii acopera aproape unul din peretii camerei de lucru. In padure, viata unui cuplu a fost distrusa. 

Supravietuitorea agresiunii, in stare de soc, nu poate contribui la bunul mers al anchetei. Misterul crimei care bantuie “padurea blestemata” cum ii spun localnicii si care “parca-i inghite pe cei care intra in ea”, pare de neelucidat. 

Cand nu se astepta, trecutul se intoarce nemilos impotriva lui. Ireparabilul se produce printr-un gest necugetat si violent. 

Sub povara faptei savarsite, va trebui totusi sa duca la capat ancheta. Reconstituirea sfarseste dramatic. Acuzat si acuzator, la marginea padurii, chemat parca misterios de ea, va trebui sa ia o hotarare…

In film ii vom putea vedea pe: Dan Condurache, Ofelia Popii, Alin State, Lari Giorgescu, Serban Pavlu, Claudiu Istodor, Simona Bondoc, Marius Stanescu, Dorin Andone, Camelia Zorlescu, Mihai Dinvale, Radu Amzulescu, Avram Iclozan, Crina Matei, Sabina Preda, Ion Marinescu, Vasile Popa, Razvan Popa, Sergiu Anghel si Ramona Olteanu.

Regia si scenariul sunt semnate de Dinu Tanase. Scenariul este inspirat din romanul Duminica mironositelor, de Dana Dimitriu. Imaginea de Patru Paunescu, iar montajul de Dan Nanoveanu, Dinu Tanase si Madalin Cristescu.

Premiera filmului va avea loc pe data de 24 martie 2017, orele 19.00, la Cinema Union, Str. Ion Campineanu, nr. 21, Bucuresti, iar durata productiei este de 90 de minute.

Lung metrajul Portrete in Padure este o productie Casaro film, realizat cu sprijinul: SRTV si Centrului National al Cinematografiei din Romania si este distribuit de Global Film. 

Mai multe informatii si materiale sunt disponibile pe site-ul oficial, http://www.portreteinpadure.ro si pagina de facebook, https://www.facebook.com/portreteinpadure/