Cea de-a doua editie a Transilvania Shorts (Festival International de Scurt metraje) are loc intre 16-19 martie, la Sibiu si Targu Mures. 

Stim cat de dificil poate fi, pentru regizori, sa isi produca si distribuie creatiile, cu atat mai mult, daca sunt filme de scurt metraj si productii independente. 

Transilvania Shorts poate fi un instrument util oricarui regizor, pentru a promova filmul sau de scurt metraj, si a primi raspunsul publicului. 

Filmele selectate in competitia festivalului sunt promovate, proiectate in cadrul evenimentului, si evaluate cu suportul unei echipe de experti din industrie, iar filmele castigatoare sunt promovate si prezentate in cadrul altor evenimente cu proiectii de film, in Romania, in anul urmator evenimentului. 

Pe scurt, Transilvania Shorts sustine regizorii pentru a obtine recunoasterea publica, si pentru a fi premiati pentru munca lor.  

Cea de-a doua editie - TS 2017 - va avea loc la Sibiu, in zilele de 16 si 17 martie, la Cinema Arta (Piata Aurel Vlaicu 11) si la Astra Film Cinema (Piata Mica 11), ca si la Targu Mures, in cursul weekend-ului 18-19 martie, la Cinema Arta Mures (Piata Trandafirilor 35-37).

TS 2017 va prezenta o diversitate de scurt metraje internationale, din categoriile: Animatie, Documentar, Experimental, Fashion, Mini-Short, Mobile Phone, Narativ, Student, Trailer, Videoclip Comercial, Videoclip Muzical. 

Cele 50 de filme de scurt metraj, selectate in competitia festivalului din 2017, provin din aproape toate colturile lumii: Austria, Australia, Belarus, Belgia, Canada, Cehia, China, Congo, Croatia, Elvetia, Franta, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, India, Moldova, Nambia, Polonia, Romania, Spania, Marea Britanie, si SUA. 

Programul detaliat al festivalului este prezentat pe website-ul evenimentului, www.transilvaniashorts.ro

Acesta este un eveniment independent. Intrarea este libera. 

Mai multe informatii pe: www.transilvaniashorts.ro