In contextul zilei de 2 aprilie, data ce marcheaza Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, Fundatia Romanian Angel Appeal organizeaza in perioada 2-4 aprilie 2017, in parteneriat cu Centrul Ceh si ArCub, festivalul de film Zilele Mintilor Frumoase

Ajuns anul acesta la cea de-a treia editie, in cadrul evenimentului vor fi proiectate patru filme a caror tematica este reprezentata de viata si problemele pe care le infrunta zilnic persoanele care sufera de autism si familiile acestora.

Acest festival cinematografic reprezinta un eveniment inedit din punct de vedere socio-cultural, avand ca scop awareness-ul asupra problemei persoanelor care sufera de autism. Participand la cele trei proiectii, publicul are ocazia sa afle cat de coplesitoare poate parea lumea din jur pentru acestea.

Despre editiile anterioare:           

In 2015 au fost prezentate publicului trei filme speciale, multiplu premiate: Rain Man, 1988 (r. Barry Levinson), Temple Grandin, 2010 (r. Mick Jackson) si Un cal pe balcon, 2012 (r.  Hüseyin Tabak).

In 2016 organizatorii au oferit publicului alte trei filme impresionante: A beautiful young mind, 2014 (r. Morgan Matthews), Extremely loud and incredibly close, 2011 (r. Stephen Daldry), Fly Away, 2011 (r. Janet Grillo).

Anul acesta, Zilele Mintilor Frumoase va prezenta publicului alte patru filme deosebite: Normal Autistic Film, 2016 (r. Miroslav Janek), Autism in Love, 2015 (r. Matt Fuller), Jack of the Red Hearts, 2015 (r. Janet Grillo) si The Story of Luke, 2012 (r. Alonso Mayo). 

Evenimentul va debuta pe 2 aprilie, ora 19:00, la Centrul Ceh cu proiectia documentarului Normal Autistic Film. O productie care a refuzat sa priveasca autismul ca pe un diagnostic, abordandu-l ca pe un mod fascinant de a gandi a carui descifrare necesita efort si inteligenta.

In zilele de 3 si 4 aprilie, in sala mare de la ArCub Lipscani, vor rula:

Autism in Love (Luni, 3 aprilie, ora 13:00) - documentar ce prezinta povestea a patru adulti cu tulburari din spectrul autismului aflati in cautarea unor relatii romantice.    

Jack of the Red Hearts (Luni, 3 aprilie, ora 19:00) - film emotionant ce trateaza problemele legate de autism, familie si excludere sociala. 

The Story of Luke (Marti, 4 aprilie, ora 19:00) - povestea unui tanar cu autism in cautarea unui job si a iubirii adevarate. 

Filmele din acest an sunt productii recente, apreciate si premiate la in cadrul unora dintre cele mai renumite festivaluri: Normal Autistic Film - Nominalizat ca cel mai bun documentar in cadrul Festivalului International Karlovy Vary, Autism in Love - Premiat la Festivalul International din Varsovia, Jack of the Red Hearts - Cel mai bun film la Festivalul de Film de la Bentonville, The Story of Luke - Cel mai bun film in cadrul Festivalului de film de la San Diego.    

In perioada festivalului, ArCub va gazdui o expozitie foto cu imagini si mesaje ale persoanelor cu autism, ale familiilor si apropiatiilor acestora.

Facebook page

Link Rezervari filme.