Editia a doua a Campulung Film Fest, festivalul comparativ de film de la Campulung Moldovenesc, judetul Suceava, va avea loc anul acesta in perioada 25-27 august. 

Festivalul proiecteaza intr-o maniera comparativa, succesiv si alternativ, filme provenite din doua tari, una din cadrul Uniunii Europene, cealalta din afara ei. 

Tarile invitate in cadrul acestei editii sunt Statele Unite ale Americii si Franta, care vor fi reprezentate prin scurt metrajele de absolvire ale studentilor din cadrul Departamentului de Film al Universitatii Columbia din New York si cel al scolii La Femis din Paris.

Pe parcursul celor trei zile de festival, publicul va putea urmari 20 de filme de scurt metraj, 2 documentare si 15 scurt metraje de animatie. Ca si in anul precedent, structura festivalului este bazata pe pachete, care implica conceptul de proiectie comparativa. 

Cate un scurt metraj din fiecare tara invitata alaturi de un film de animatie vor alcatui 10 pachete. Aceasta triada urmareste sa creeze in mintea privitorului o imagine care surprinde diferentele culturale dintre cele doua lumi pe care acesta le cunoaste prin intermediul filmelor prezentate.

Editia a doua aduce in atentie si cateva evenimente speciale, printre care se numara o expozitie foto care compara diferite aspecte ale vietii din cele doua tari invitate, un cine-concert, dar si discutii intre public si invitati. 

Regizori americani si francezi vor sosi in Bucovina pentru a vorbi despre ce anume ii inspira si pentru a spune povestile din spatele muncii lor in domeniul cinematografiei.

Accesul la proiectii va fi gratuit, iar doritorii pot sa obtina la fata locului rezervari care asigura accesul la toate pachetele de filme. 

Locul de desfasurare a proiectiilor este Sala de Spectacole a Colegiului National Dragos Voda, locatia fostului Cinematograf Luceafarul si partia de ski a orasului, proiectie in aer liber care va marca seara de incheiere a evenimentului.

Campulung Film Fest este un eveniment organizat de Asociatia Hasmatuchi, in parteneriat cu Primaria Municipiului Campulung Moldovenesc, un proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN).

In 2016, tarile invitate la Campulung Film Fest au fost India si Danemarca, reprezentate prin Institutul National de Design din Ahmedabad si Scoala Nationala Daneza de Film din Copenhaga.

Campulung Film Fest intentioneaza prin filmele proiectate in cadrul celor trei zile sa aiba un impact asupra publicului prin readucerea culturii cinematografice in prim plan, la douazeci de ani de la inchiderea ultimului cinematograf, si reintegrarea in constiinta publica a mai multor spatii urbane iesite de pe harta comunitatii.