Din  10 august 2018  putem viziona la cinematograf cel mai nou film care-l sunt în rol principal pe Jason Statham , The MEG / MEG: Confruntare în adâncuri.

MEG / Meg: Confruntare în adâncuri și producție americano-chineză 3D regizată de Jon Turteltaub , după un scenariu scris de Dean Georgaris , Jon și Erich Hoeber .

La baza scenariului se află romanul Meg: Un roman al Deep Terror publicat de Steve Alten în 1997, care explorează realistul ce se poate întâmpla dacă o rechin de o asemenea dimensiune ar putea ataca liber în apele internaționale.

MEG Este filmul nou onu de aventuri Jon Turteltaub ,îngrijire regizorul ne-a bucurat de Succese de Genuri Diferite precum While You Were Sleeping (1995), Fenomen (1996), Instinct (1999), National Treasure (2004), National Treasure: Cartea secretelor (2007) sau Ucenicul vrăjitorului (2010).

În funcție de succesul acestui film, avem șansa de a viziona un trilogie care are în prim plan pe scafandrul Jonas Taylor. Celelalte romane de îngrijire încheie această serie sunt: The Trench: Meg 2 (apărut în 1999), Meg: Apele primare (apărut în 2004), Meg: Hell's Aquarium (apărut în 2009), Meg: Origins (apărut în 2011), Meg: Nightstalkers (apărut în 2016) şi Meg: Generations (apărut în 2018). În 2019 Steve Alten va lansa următorul roman din această serie intitulat Meg: Purgatory.

Filmul începe cu o misiune de salvare care duce la prost. Scafandrul Jason Taylor ( Jason Staham ) reușește să salveze 11 oameni, dar sacrifică viața altor 9 pentru a scăpa cu viață.

Acțiunea se mută 5 ani mai târziu pe stația de cercetare Mana One. Ce ar fi dacă Groapa Marianelor (știți voi, locul cel mai adânc din lume unde sa scufundat acum câțiva ani regizorul James Cameron ) nu sunt doar 11 km adâncime? La fond se află un strat de termoclină (zonă de discontinuitate între două mase de mare marine cu temperaturi diferite).

Cercetărorii cred că dincolo de acest termoclină se află un alt ecosistem. O echipă de cercetători pornesc cu un submarin pentru a demonstra acest lucru. Într-adevăr după acest termoclină se află un alt ecosistem cu plante și animale care încă nu au fost descoperite (imagini superbe subacvatice filmate de regizorul de imagine Tom Stern ).

Singura problemă este că submarinul a fost atacat de un uriaș care a dispărut cu 2 milioane de ani în urmă. Acum, submarinul a rămas avariat pe Pacificul, fără posibilitatea de ieșire pentru echipaj.

Cu puțin timp la dispoziție, Jonas Taylor este recrutat pentru conducerea misiunii de salvare a cercetătorilor și a întregului ocean de amenințare imparabilă a unui preistoric gigantic de rechin, cunoscut sub numele de Megalodon.

Ceea ce nimeni nu îşi putea imagina este faptul că Taylor a mai întâlnit monstrul în urmă cu câţiva ani, în timpul unei expediţii în adâncul oceanului. Acum, împreună cu Suyin Zhang (Li Bingbing), acesta trebuie să îşi înfrunte frica şi să-şi rişte viaţa pentru a salva situaţia, chiar cu riscul de a se lovi din nou de cel mai mare prădător din toate timpurile.

Megalodon-ul e cel mai mare rechin care a existat vreodată. Acesta a apărut acum 23 de milioane de ani, în perioada Miocenă, şi putea să atingă 18-25 metri lungime şi o greutate de 70 de tone.

Fălcile lor imense puteau să aplice o muşcătură cu o forţă între 110.000 – 180.000 de newtoni, iar dinţii lor atingeau 15 cm lungime şi erau groşi şi robuşti, construiţi special pentru a sfâşia prada şi pentru a sparge oase.

Un studiu din 2015 a corelat dimensiunea rechinilor moderni cu viteza lor tipică de înot şi a estimat faptul că un Megalodon ar fi înotat cu o viteză de 18 km/h. Acesta a fost unul dintre cei mai masivi şi mai puternici prădători din istoria vertebratelor, până acum aproximativ 2,6 milioane de ani, când a dispărut, la finalul Pliocenului.

Dacă Dwayne Johnson s-a luat în Rampage la trântă cu un crocodil, acum a venit rândul lui Statham să se ia la trântă cu un rechin. E primul rol al lui Staham în care nu bate şi împuşcă tot ce prinde. E o schimbare binevenită mai ales că a făcut ce-i place (scuba-diving).

Puţini ştiu că Statham înainte să devină actor a a fost membru al echipei britanice de înot la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988 şi a facut parte din echipa naţională timp de 10 ani.

Toată acţiunea se învârte în jurul lui Statham, iar din păcate nu vom avea parte de nicio surpriză şi niciun twist. Pe lângă Jonas Taylor îi veţi îndrăgi pe miliardarul Jack Morris (Rainn Wilson), şi cireaşa de pe tort e fiica lui Suyin , Meiying (Shuya Sophia Cai), puștoaica care dezvoltă o adevărată relație de prietenie cu Jason Taylor.

Efectele CGI şi 3D sunt la înălţime. Dar era şi logic, filmul având un buget de 150 de milioane de dolari. The Meg e o combinaţie între Jaws, Depp Blue Sea şi Piranha, dar nu se apropie de intensitatea și dramatismul Jaws.

Am spus că Jason Statham e personajul principal, aşa-i? Am greşit! Personajul principal e Megalodon-ul pe care îl vedem în toată splendoarea lui.

De la o luptă în adâncuri între Meg şi un submersibil ajungem la o luptă la suprafaţă, pe o plajă aglomerată din Asia şi aşa mai departe. Nu veţi avea timp să vă plictisiţi. Datorită 3D-ului veţi fi în transă pe tot parcursul filmului.

Cu siguranta la mare veti gandi de doua ori daca intrati sau nu in apa. Dar dacă dați de vreun asemănător rechin, cei de la Vertical Entertainment ne-au făcut și un ghid (estival) de supraviețuire.

Dacă vreți să aveți parte de acțiune și adrenalină, Meg e filmul care trebuie să neapărat vizionat în acest weekend.