Din 5 octombrie, rulează în cinematografele din România a 3-a aventură a agentului buclucaş MI-7, Johnny English. În 2003 s-a lansat primul film, iar al doilea a fost lansat în 2011.

Acestă serie e o parodie filmelor cu James Bond. Johnny English Strikes Again / Johnny English Lovește din nou e al treilea film în care Johnny English, e agent secret din întâmplare.

Regizat de David Kerr, după un scenariu scris de William Davies, Johnny English înainte de a învinge răufăcătorul, trebuie să învingă mai întâi dificultățile tehnologiei moderne. De obicei continuările sunt mai slabe decât filmul original, dar această serie, exact ca seria Mission: Impossible e mai bună de la un film la altul.

JOHNNY ENGLISH (2003, r. Peter Howitt). În 2003, serviciul secret britanic descoperă un plan bine pus la punct de a fura bijuteriile regale atât de iubite în Anglia. Agentul Nr. 1, e trimis sa rezolve cazul... Și ajunge imediat între 4 scânduri. Din păcate pentru Serviciul Secret Britanic, toți agenții de valoare i se vor alătura lui Nr. 1 pe lumea cealaltă... în urma unei explozii în timpul unei înmormântări a agentului Nr. 1. De securitate se ocupa bineînțeles Johnny English. Acum el singurul om care speră să-și poată apăra țara și să-și răzbune colegii de echipă eliminați.

JOHNNY ENGLISH REBORN (2011, r. Oliver Parker). Anul 2011 ne prinde cu superspionul MI-7 dispărut de pe hartă. Acesta trăiește ascuns într-o regiune izolată din Asia, unde și-a petrecut timpul șlefuindu-și abilitățile unice, după ce a eșuat într-o misiune. Dar, când se află că s-a pus la cale un atentat la viața premierului Chinei, șefii săi din agenție trebuie să dea de urma acestui agent foarte special.

Acum, când lumea are din nou nevoie de el, Johnny English trebuie să intre din nou în acțiune. Având o singură șansă să se reabiliteze, acesta trebuie să facă uz de cele mai avansate gadget-uri pentru a scoate la iveală o conspirație ale cărei tentacule se întind până în KGB, CIA, ajungând până și la MI-7. Cu numai câteva zile înainte de o conferință a șefilor de state, un singur om trebuie să folosească fiecare truc pe care îl știe pentru a salva lumea. Pentru Johnny English dezastrul poate fi o soluție, dar eșecul?! Niciodată!

În cel mai nou film al seriei, JOHNNY ENGLISH STRIKES AGAIN, Johnny English (Rowan Atkinson, cunoscut și pentru interpretarea celebrului personaj Mr. Bean) e profesor de geografie, dar îi învață pe elevii săi arta camuflării și a spionajului.

Dar cu cinci zile înainte ca Primul-Ministru (Emma Thompson) să găzduiască primul său summit G-12, în baza de date a MI-7 apare o breșă de securitate, iar identitatea fiecărui agent este expusă. Singura șansă de a descoperi cine este vinovatul este de a aduce un agent retras la pensie, însă cum majoritatea sunt fie morți, fie de abia se mai pot ține pe picioare, șeful MI-7 nu are decât o soluție... iar numele acestei soluții este English... Johnny English.

Lăsând la o parte slujba de profesor, Johnny English își acceptă misiunea, însă de când a participat ultima oară la misiuni, lucrurile s-au schimbat; armele și gadget-urile au fost înlocuite de telefoane digitale, iar mașinile sport înlocuite cu cele electrice.

English este surprins neplăcut de aceste schimbări, însă găsește curând o cale de a se acomoda cu noul protocol, motivat de faptul că este nevoie de o abordare analogică pentru a prinde un geniu al digitalului.

Așa că, după ce șterge praful de pe un Aston Martin pregătit așa cum trebuie și își caută cizmele magnetice și costumul exoschelet, se înarmează cu transmițător și pleacă în misiune. English și Bough se îndreaptă către Riviera Franceză unde a fost detectat ultimul semnal care a expus agenții britanici.

Haosul se instalează din nou, pentru că deși licența i-a fost reînnoită, inteligența i-a expirat.

Un bărbat care a lucrat în zilele de dinaintea tehnologiei digitale, Johnny English rămâne exemplul perfect pentru lumea ce are la bază tehnologia analog. Cu cât lumea devine mai digitalizată, cu atât analogul devine extraordinar. Principalul avantaj al analogului e că este invizibil pentru lumea digitală.

Reprezentantul lumii digitale hi-tech este miliardarul Jason Volta (Jake Lacy, Rampage), șeful unei companii de tehnologie. Acesta se întâlnește cu Primul-Ministru pentru a o convinge să îi ofere companiei lui dreptul de a se ocupa de problemele tehnologice de securitate digitală din Marea Britanie. În timp ce Premierul încearcă să convingă liderii din întreaga Uniune Europeană să facă același lucru.

Bough (Ben Miller) se întoarce. Acesta a apărut în primul film din serie dar nu și în al doilea. Doar că de această dată Bough nu e doar de decor, ci joacă un rol important, păstrând misiunea pe linia de plutire, în timp ce Johnny crează doar probleme. Aflăm că de această dată e însurat cu Lydia, căpitan pe un submarin.

Un alt membru important Ophelia (Olga Kurylenko), asistenta lui Volta. E un personaj misterios. Nu veți putea intui cine e ea cu adevărat. Identitatea sa o veți afla după ce Johnny se îndrăgostește de ea. Ea are un atu important, pentru că nu e străină de lumea spionajului, ea jucând în 007: Quantum of Solace / 007: Partea lui de consolare.

Veți mai revedea 3 agenții secreți readuși de la pensie pentru a da o mână de ajutor în criza atacului cibernetic: Agentul 7 (Charles Dance), Agentul 5 (Michael Gambon) și Agentul 9 (Edward Fox).

Dar bineînțeles cireașa de pe tort e Rowan Atkinson. Fără el nimic nu ar fi fost posibil. Acest actor e senzaţional, un comediant de nota 10. 

Am râs cu lacrimi de acest încurcă lume, dar scena mea favorită rămâne scena dansului. Americanii iar ar trebui să ia lecții cum se face o comedie, deoarece comediile lor sunt cu poante de prost gust, „băşini” și „vomă”.

Dacă vreți să vă binedispuneți în weekend vă recomand să vizionați Johnny English Strikes Again / Johnny English Lovește din nou, care e distribuit în cinematografe de Ro Image 2000