Din 29 februarie puteţi urmări în cinematografe un thriller atipic, fără creaturi supranaturale The Invisible Man / Omul invizibil

E o nouă interpetare a clasicei poveşti a lui Herbert George Wells.

Scris şi regizat Leigh Whannell (Insidious: Chapter 3, Upgrade), The Invisible Man e o nouă interpetare a clasicei poveşti a lui H. G. Wells, ecranizată în multiple filme de succes de-a lungul anilor.

Cecilia Kass (Elisabeth Moss), este o arhitectă inteligentă din San Francisco, ce se afla sub influenţa lui Adrian Griffin (Oliver Jackson-Cohen), partenerul ei violent, dar foarte influent. 

După ce evadează din locuinţa acestuia, se ascunde, fiind ajutată de familie și prieteni, iar când află că Adrian s-a sinucis, Cecilia începe să aibă îndoieli și crede că totul este o minciună orchestrată de fostul iubit. 

Adrian Griffin (Oliver Jackson-Cohen) este un om de știință extrem de bogat și isteț, dar pe cât de frumos și șarmant, pe atât de violent și abuziv. E obsedat de Cecilia și de control… și nu se va da în lături de la nimic pentru a o recâștiga. 

Dacă la început îi controla doar timpul și anturajul, ulterior a început s-o controleze complet, de la ce spunea, până la ce gândea… iar când lui nu-i convenea ceva, interveneau pedepsele. Adrian avusese parte de foarte multe succese, care i-au hrănit ego-ul.

The Invisible Man este un thriller classic, din care lipsesc creaturile supranaturale (întâlnite de cele mai multe ori în astfel de filme horror / thriller), dar scenele de confruntare dintre Omul invizibil şi Cecile vă vor duce cu gândul la entităţile din Poltergeist

Ce este diferit de alte filme horror e faptul că sperieturile au loc pe lumină, nu pe întuneric ca în majoritatea filmelor de acest gen. The Invisible Man este însă şi un film psihologic ce abordează tema abuzului şi traumele acestuia, care te pot aduce în pragul nebuniei. 

În povestea originală, Omul invizibil era un om de știință de geniu cu scopuri veroase. Experimentele lui Adrian Griffin modificau indicele de refracție al obiectelor, ceea ce permitea luminii să nu își modifice unghiul când le străbate și făcându-le, astfel, invizibile. 

Noul Adrian Griffin este psihopat, un playboy bogat și pionier al opticii. Când femeia reuşeşte să evadeze, Adrian nu va ezita să folosească costumul care e gândit exact ca în povestea originală. 

Personajele din The Invisible Man fac parte din familia monștrilor clasici din filmele studioului Universal Pictures – printre care Dracula, Vârcolacul, monstrul lui Frankenstein, mireasa lui Frankenstein și Creatura din Laguna Neagră. 

Un motiv al longevității acestor personaje este atemporalitatea lor, ele reprezentând o gamă largă de frici și neliniști, la confluența descoperirilor științifice și dramei iubirii și a pierderii.

Lui Whannell i-a rămas gândul la persoanjul lui H.G. Wells The Invisible Man încă din copilărie. Ce îi place cel mai mult la acest antagonist este faptul că povestea lui nu a fost spusă din nou și din nou. El spunea: „M-am gândit… dacă ai face un film despre Omul Invizibil, l-ai realiza din perspectiva victimei. Deci o femeie care scapă de partenerul ei abuziv în toiul nopții și apoi află că s-a sinucis, dar nu prea crede, mai ales că încep să se petreacă lucruri misterioase. Am vrut să evidențiez narcisismul și sociopatia care au dus la succes. Îl macină gândul că Cecilia l-ar putea părăsi… că ar putea fi sfidat în așa fel. E mânat de dorința de a o controla”.

The Invisible Man este o călătorie fascinantă în care veţi avea parte de câteva sperieturi pe cinste, efecte speciale foarte bine realizate şi o poveste care are câteva întorsături de situaţie. Un film numai bun de savurat la cinema!

The Invisible Man / Omul invizibil a avut premiera în cinematografe din 29 februarie şi este distribuit de Ro Image 2000.