Peste 900 de invitati au participat aseara, in Sala Mare a Teatrului National Bucuresti „Ion Luca Caragiale”, la cea de-a XI-a editie a Galei Premiilor Gopo.

Evenimentul a fost transmis in direct pe TVR 2, TVR 3, TVR HD dar si la Radio Romania Cultural.

Dana Dogaru, Medeea Marinescu, Rodica Lazar, Alina Grigore (nominalizate la categoria Cea mai buna actrita in rol principal), Vlad Ivanov, Petru Ciubotaru (nominalizati la categoria Cel mai bun actor in rol secundar), Florin Piersic Jr, Diana Cavallioti, Dorian Boguta, Margareta Paslaru, Adelin Petrisor, Ana Ularu, Alec Secareanu, Ada Gales, Claudiu Bleont, Magda Catone, Constantin Cotimanis, Rona Hartner, Smiley, Bromania sunt doar cativa dintre invitatii care au pasit pe covorul rosu din centrul capitalei.

Cristi Puiu.

Dana Dogaru.

Sieranevada, filmul cu cele mai multe nominalizari, si-a adjudecat sase statuete, printre care cele mai importante trofee ale serii: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Cristi Puiu), premiu oferit de Banca Transilvania, Cel mai bun scenariu (Cristi Puiu), Cea mai buna actrita in rol principal, premiu oferit de Aqua Carpatica (Dana Dogaru), Cea mai buna actrita in rol secundar (Ana Ciontea) si Cel mai bun montaj (Letitia Stefanescu, Ciprian Cimpoi).

Bogdan Mirica.

Sase trofee Gopo a castigat si Caini, filmul regizat de Bogdan Mirica: Premiul pentru cel mai bun film de debut, Cel mai bun actor in rol principal, premiu oferit de Audi Romania, (Gheorghe Visu), Cel mai bun actor in rol secundar (Vlad Ivanov), Cea mai buna imagine (Andrei Butica), Cea mai buna muzica originala (Codrin Lazar, Sorin Romanescu), Cel mai bun sunet (Sam Cohen, Sebastian Zsemlye, Herve Buirette).

Gheorghe Visu.

Un trofeu Gopo pentru Cea mai buna imagine, acordat lui Marius Panduru, a fost adjudecat si de pelicula Inimi cicatrizate. Filmul lui Radu Jude a mai castigat alte trei statuete la categoriile: Cele mai bune decoruri (Cristian Niculescu), Cele mai bune costume (Dana Paparuz) si Cel mai bun machiaj si cea mai buna coafura, premiu oferit de MAC Cosmetics Romania (Bianca Boeroiu si Domnica Bodogan).

Doar o rasuflare, filmul regizat de Monica Lazurean-Gorgan, a castigat trofeul pentru Cel mai bun documentar iar premiul pentru Cel mai bun scurt metraj a fost castigat de 4:15 P.M. Sfarsitul lumii (regia Catalin Rotaru, Carmen Virginia Sarga).

Trofeul „Tanara Speranta” a fost castigat de producatoarea filmului Ilegitim, Anamaria Antoci.

La categoria Cel mai bun film european, voturile profesionistilor din cinematografie si ale criticilor de film au mers catre Fiul lui Saul / Saul Fia, distribuit in Romania de Transilvania Film.

Valentin Uritescu.

Ion Dichiseanu.

Momente memorabile, atat pe covorul rosu, cat si in cadrul Galei, au fost prilejuite de castigatorii Premiilor Gopo pentru Intreaga Activitate (Valentin Uritescu) dar si Intreaga Cariera oferit de Primaria Municipiului Bucuresti prin Creart (Ion Dichiseanu). Un premiu special i-a fost oferit si pirotehnistului Constantin Petre.

Premiul publicului oferit de Carrefour Romania, pentru filmul romanesc cu cel mai mare succes de box office in 2016, a fost impartit de lung metrajele: #Selfie69 (regia Cristina Iacob) si Doua lozuri (regia Paul Negoescu).

Gala Premiilor Gopo 2017 – editia a 11-a a fost organizata de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si Babel Communications.