Overlord este unul din cele mai bune filme horror ale acestui an. Caracterul criminal al Holocaustului şi cruzimea trupelor SS îşi găsesc corespondentul în caracterul inuman al zombilor. Din 9 noiembrie poate fi vizionat la cinema.

Overlord e regizat de Julius Avery după un scenariu scris de Billy Ray și Mark L. Smith, fiind produs de J.J. Abrams. Operaţiunea „Overlord” (Debarcarea din Normandia), e unul din cele mai sângeroase evenimente istorice, în care soldații trebuie să doboare un turn de comunicații nazist dintr-un sătuc francez ocupat, în noaptea de dinainte D-Day 6 iunie 1944. 

Din start suntem introduși în ororile războiului, de la teama de a te parașuta dintr-un avion în flăcări într-un ocean plin de vapoare de război până la comportamentul soldaților lui Hitler.

O echipă de parașutiști sunt parașutați pe teritoriul inamic, într-un sătuc francez. Misiunea lor?! Să doboare un turn de comunicații nazist. Spre oroarea lor, în subsolul acestei baze un doctor german făcea experimente pe săteni, injectându-le un prototip de ser care creează super-soldați. Cadavre injectate cu gudronul descoperit sub pământului orășelului, care se transformă în zombi.

Faţă de alte filme horror, de data asta, zombii sunt doar în parte adversarii. Mi-a plăcut că filmul nu are un erou propriu zis, ci e o echipă formată din cinci oameni: Ford (Wyatt Russell) liderul intransigent, Boyce (Jovan Adepo) omul sensibil şi pacifist, personajul slab, cinicul, şi personajul feminin Chole (Mathilde Ollivier).

Sângele curge din toate părţile iar zombii vă vor face să aveţi pielea de găină. E un horror, care e posibil sa vă provoace coşmaruri.

Bineînţeles coloana sonoră e gândită în aşa fel încât să nu vă lase să vă relaxaţi. Tot timpul vă va ţine în transă, gândindu-vă, ce se va mai întâmpla de data asta. Ingnorând scenariul care nu e lipsit de clișee, e un film cu zombi a cărui acţiune are loc în al doilea război mondial. Încercarea celui de-al 3-lea Reich de crea soldaţi invincibili.

Overlord e tensionat, foarte alert filmat și are poate cele mai intense 15 minute de început care pot rivaliza cu orice film de acțiune lansat în acest an la cinema.

Regizorul Julius Avery este cunoscut pentru un alt film de acțiune lansat cu 4 ani în urmă (Son of a Gun cu Ewan McGregor și Brenton Thwaites în rolurile principale) și va începe curând filmarile la SF-ul Flash Gordon.

Overlord rulează din 9 noiembrie în cinematografe, distribuit de Ro Image.