Cum pe 7 septembrie 2018 lansează cel mai nou spin-off din universul Conjuring , ne-am gândit să facem o recapitulare cu ce sa întâmplat până acum în cele 4 filme din acest Univers Conjuring lansate până acum.

Conjuring / Trăind printre Demoni  (2013)

Bazat pe o întâmplare reală, Conjuring / Trăind printre demoni spune povestea unei cuplu de demonologi, care vine în ajutorul unei familii terorizate de o prezență neagră, pe o lume izolată din lume din Rhode Island.

Din anii ’60, Ed și Lorraine Warren sunt cei mai cunoscuți investigatori paranormali. Lorraine e o clarvăzătoare talentată, în timp ce Ed este singurul demonolog nehirotonisit recunoscut de Biserica Catolică. Din miile de cazuri investigate în controversata lor carieră, există un caz atât de tulburător, încât a fost ținut secret până ACUM. În The conjuring este prezentat acest caz.

Cei doi soți sunt cunoscuți mai ales pentru cazul casei bântuite din Amityville. Înainte de această situație, cei doi s-au ocupat de cea mai puțin mediatizată a familiei Perron din Harrisville, Rhode Island. La începutul anilor '70, Roger și Carolyn Perron, împreună cu cinci fete, se mută într-o casă nouă din Rhode Island.

Imediat, cei șapte trăiesc experiențele dintre cele mai terifiante, începând cu moartea subită a câinelui familiei și continuând cu sunete ciudate, mirosuri bizare, ceasuri care se opresc în același moment, ușile care se mișcă singure și umbre prin întunericul colțurilor.

Carolyn Perron abordează pe soții Warren, Lorraine și Ed, investigatorii care se confruntă cu fenomenele paranormale, care suspectează o prezență demonică. Lucrurile se complică odată cu posedarea Carolynei, exorcizarea rămânând singura soluție pentru salvarea familiei Perron.

 

Annabelle (2014)

The conjuring începe cu povestea lui Annabelle spusă de Ed și Loraine Warren. De această dată, acțiunea are loc cu un an înainte (1969) și ne arată cum a devenit păpușa posedată.

O mamă cumpără la mâna a doua o păpușă, Annabelle, și io dă cadou fiicei ei, Donna. La început, Donna și colega ei de cameră, Angie, observă că păpușa stă în poziții diferite, deși nimeni nu o mișcă. După câteva săptămâni... Când plecau de acasă, o lăsau pe pat și când se întorceau, era pe o canapea.

Fetele află că spiritul unei fete pe nume Annabelle, care a fost brutal ucis, se află în acea păpușă. La scurt timp, fetele descoperă bilete prin casă, cu mesajul „Ajută-mă”. Dar în momentul în care iubitul uneia dintre fete este atacat inexplicabil de o forță din casă, fetele își dau seama că fantoma nu e pașnică.

Donna contactează un preot, care îl pune în legătură cu Ed și Lorraine Warren, o cuplu de investigatori ai fenomenelor paranormale. După ce au văzut păpușa, aceștia au ajuns la concluzia că în interiorul ei se găsește un duh demonic, cu scopul de a teroriza fetele și de a o poseda pe Donna. Așa că familia Warren ia păpușa la ei, dar ea continuă să fie la fel de înfricoșătoare, preotul refuzând astfel să exorcizeze, deoarece nu este o ființă umană.

Conjuring 2 / Trăind printre Demoni 2 (2016) 

În 1970, soții Warren s-au luptat cu o entitate care pătrunde într-o fermă din Harrisville, insula Rhode. De data aceasta, investigatorii de paranormal Ed și Lorraine Warren se documentează în anul 1976 despre crimele realizate de Ronald DeFeo Jr. în 13 noiembrie 1974 în casa din Amityville.

Cu siguranta ai auzit de acest caz, mai ales ca e si o screening Amityville Horror (2005) sunt ca subiect familia Lutz. Cu două luni înainte ca familia Warren să se ocupe de cazul Amityville, familia Lutz a fugit de acasă în mijlocul nopții afirmând că o casă este o bântuie. Biserica ia contactat pe soți pentru a putea confirma activitatea supranaturalului.

Cu un an înainte de familia Lutz în acea casă locuuia familia DeFeo. Tânărul Ronnie și-a ucis întreaga familie brutală în acea casă. Dar a fost o furie simplă sau a fost sub influența unui ceva demonic? Cercetarea pe care au făcut-o Ed și Lorraine Warren în cazul Amityville a atras atenția presei. Dar dacă la o mie de kilometri distanță o altă entitate și-ar face de cap ?!

În 1977, în Enfield, Anglia, Janet, un al doilea copil din cele patru familii Hodgson începe să umble prin somn și să converseze în somn cu o entitate care-i amenință familia. Spirtul ce o posedă pe Bill Wilkins, un bătrân de 72 de ani care a murit în acea casă. Dar oare chiar așa să fie? E posedată sau schizofrenică? Oare soții Warren vor lua parte la o farsă?

Acum ne vom cunoaște cu demonul Valak și vom afla originea în Călugărița: Misterul de Mănăstire din 7 septembrie 2018 la cinema.

 

Annabelle: Creation /   Annabelle 2 (2017)

Acest nou capitol din universul Conjuring este prequel pentru primul Annabelle . Acum vom afla originea păpușii Annabelle, pe care ați întâlnit-o prima oară în Conjuring. La finalul filmului veți avea o secvență care va face legătura cu primul film lansat în 2014.

Povestea se petrece într-un context destul de groaznic. În anii 1950, la doisprezece ani după moartea fetiței lor, un păpușar și soția sa hotărăsc să găzduiască în casa lor un grup de orfan împreună cu o călugăriță care supraveghează.

Casa, evident, are părți care-i conferă o atmosferă înfiorătoare. Nu după mult timp, încep să se întâmple lucruri stranii iar fetele devin ţinta infamei păpuşi posedate, Annabelle

The nun /  Călugărița: Misterul de la mănăstire  (2018)

După ce o tânără călugăriță își ia viața în condiții misterioase la o mănăstire izolată din România, înalții prelați ai Vaticanului hotărăsc să cerceteze incidentul.

Astfel, părintele Burke ( Demian Bichir ) este trimis la mănăstirea Cârța împreună cu un începător de tânără, chiar înainte ca aceasta să își depună jurământul final.

Reușind să descopere taina blestemată a oridinului monahal, cei doi au reușit să-și riste nu numai viața, ci și credința și chiar sufletul propriu în confruntarea cu prezența malefică care bântuie mănăstirea, transformând-o într-o adevărată luptă a celor vii cu cei damnați.

Cum se va termina acestă aventură vom afla din 7 septembrie 2018 la cinema într-un film distribuit de Vertical Entertainment.

În The Nun vom vedea o mulțime de actori români: Ingrid Bisu (sora Oana), Tudor Munteanu (Grigore), Manuela Ciucur (sora Christine), Dana Voicu, Claudia Susanu, Gabriela Irina Dincă, Beatrice Rubică.