Cea de-a doua editie a HipTrip Film Festival are loc anul acesta in perioada 8-11 octombrie la Cinema Union si Cinema Eforie si aduce anul acesta la Bucuresti 25 de filme din 10 tari precum India, Marea Britanie, SUA, Australia, Spania, Germania, Siberia, Canada, Iran si Romania.

Festivalul debuteaza pe 8 octombrie, la Cinema Eforie, cu proiectia documentarului In Transit, premiat anul acesta la Tribeca Film Festival cu Mentiunea Speciala a Juriului pentru Cel mai bun documentar.

Regizat de Albert Maysles, in colaborare cu Lynn True, David Usui, Nelson Walker si Benjamin Wu, intreaga actiune a filmului se petrece in tren si surprinde relatiile care se leaga intre pasagerii aflati la bordul cursei Amtrak’s “Empire Builder”, cea mai lunga si aglomerata ruta feroviara a Americii.

Sincer si direct, filmul ne prezinta o serie de povesti, pornind de la conversatii relaxante si banale pana la confesiuni si momente de intimitate, in care pasagerii isi impartasesc temerile, sperantele si visurile. 

Pe masura ce Empire Builder strabate nord-vestul Statelor Unite, trecand prin centre urbane, suburbii si zone industriale, traversand campii vaste, paduri si munti, regizorul aduce in prim plan un portret al Americii, in toata frumusetea ei umana si naturala.

Selectia HipTrip este asigurata anul acesta de Florin Barbu, jurnalist si critic de film. 

“Invitatia pe care v-o fac e simpla: pentru patru zile calatoriti, impreuna cu noi, pe continentele planetei noastre, asa cum le-au vazut si le-au simtit acesti oameni minunati care se numesc simplu, regizori. India, Siberia, S.U.A, Romania - sunt o parte din locurile de unde ne sunt aduse povesti despre oameni aparent obisnuiti, dar pe care obiectivele camerelor ni-i apropie, transformandu-i in personaje. 

Asadar, All aboard!, pentru ca In Transit, filmul de deschidere al festivalului nostru, este, pur si simplu, minunat. Empire Builder este cea mai lunga ruta pe calea ferata din Statele Unite ale Americii, intre Chicago-Portland/Seattle, iar Albert Maysles, respectatul regizor nord american, care si-a terminat "calatoria" vietii pe 5 martie anul acesta, ne imprieteneste cu oamenii din acest tren. Doar atat va spun. Si calatorie/vizionare placuta!”

HipTrip Travel Film Festival este un proiect independent, desfasurat de Fundatia OVI.


Din aceeasi categorie...

Dogman de Luc Besson deschide TIFF 2024

Dogman de Luc Besson deschide TIFF 2024

Miile de spectatori așteptați la Gala de Deschidere a celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (Cluj-Napoca, 14 – 24 iunie 2024) vor avea parte de o experiență cinematografică intensă și memorabilă. ...

Este Film Festival revine în 2024 cu ediția a opta

Este Film Festival revine în 2024 cu ediția a opta

Este Film Festival revine în perioada 29 mai - 2 iunie la Sibiu, cu filme europene apreciate internațional, discuții cu cineaștii invitați, competiție de scurtmetraje românești, Academia LINE-UP, cine-concert, dar și proiecții de film și a...

Scurtmetraje premiate, în programul Festivalului Filmului European 2024

Scurtmetraje premiate, în programul Festivalului Filmului European 2024

Festivalul Filmului European prezintă la București, în cadrul ediției 28, o serie de scurtmetraje de animație și ficțiune, care au obținut numeroase premii la festivalurile internaționale.