Asociația GO-AHEAD și regizorul Tedy Necula pregătesc o experiență cinematografică emoționantă, intitulată Ce-ai făcut la școală?, ce va fi lansată pe 28 martie 2024.

Această inițiativă își propune să aducă în prim plan povestea tinerilor din liceele tehnologice, a stereotipurilor de care se lovesc și nevoia acestora de a beneficia de programe de dezvoltare personală și consiliere.

Lansarea filmului Ce-ai făcut la școală? va avea loc în data de 28 martie 2024, în București, într-un cadru privat în prezența a peste 450 de elevi, profesori, mentori, consilieri, autorități, parteneri, reprezentanți ai companiilor cu activitate în România, presă, donatori, voluntari, reprezentanți ai ONG-urilor, reprezentanți ai autorităților naționale și locale.

Evenimentul de lansare are loc cu sprijinul sponsorilor și partenerilor care au răspuns pozitiv inițiativei noastre, împărtășind valori comune puternice pentru educație.

Ce v-a motivat să inițiați proiectul GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM! și care este viziunea dumneavoastră pentru acesta? am intrebat-o pe Alexandra Bălșeanu, Președintele Asociației GO-AHEAD, care ne-a spus:

"Pe de-o parte în România este o nevoie acută de programe socio-emoționale, mentorat, coaching, consiliere personală și profesională. Avem un consilier la 500 de elevi care abia face față provocărilor, în timp ce elevii au nevoie să fie ascultați, îndrumați, înțeleși, validați în mod constant.

Pe de altă parte avem mare nevoie de profesioniști în tot felul de meserii, dar învățământul tehnologic și profesional este stigmatizat – școlile, profesorii, tinerii care învață acolo.

Așa că am plecat de aici și am considerat că prin acest proiect și prin film avem șansa să ajungem la cât mai mulți tineri, profesori, părinți și că astfel putem interveni cel mai bine la nivel de stereotipuri, prejudecăți, etichete puse atât activităților de consiliere, cât și tinerilor din învățământul tehnologic.

GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM! este caravana schimbării mentalităților referitoare la nevoia tinerilor de dezvoltare personală și consiliere, dar și a celor referitoare la vizibilitatea, imaginea publică și încrederea în societatea civilă, caravană care va ajunge în 35 de licee și 8 regiuni și astfel la peste 5000 de elevi, profesori, părinți."

“Considerăm esențial să sprijinim inițiative care aduc în prim-plan poveștile și vocile autentice ale tinerilor elevi din liceele tehnologice - niște tineri curajoși, care au acceptat să își împărtășească poveștile de viață, emoțiile și trăirile pentru acest film și să devină mesagerii nevoii actuale pe care o au, aceea de consiliere și dezvoltare personală, așadar ne bucurăm să susținem proiectul asociației GO-AHEAD. Credem că prin implicarea în promovarea dezvoltării personale și a consilierii în educație, contribuim la îmbunătățirea sistemului educațional pentru un viitor mai echitabil și incluziv.  De asemenea suntem mândri că una dintre protagonistele filmului "Ce-ai făcut la școală?" este și colega noastră în hipermarketul Carrefour Satu Mare.“ - a declarat Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv, Carrefour România, Gold Sponsor al evenimentului de lansare Ce-ai făcut la școală?.

În luna aprilie, filmul urmează să fie prezentat gratuit în școli și cinematografe partenere în mai multe orașe din țară în cadrul Caravanei GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM.

Teaser-ul filmului documentar poate fi vizionat aici:

Podcast cu Tedy Necula: