Vineri 12 aprilie și sâmbătă 13 aprilie, de la ora 19:00, la Teatrul Alexandru Davila din Piteşti are loc premiera piesei de teatru Dragoste şi Progres regizată de Cătălin Saizescu, o piesa de teatru care face o radiografie a cenzurii din perioada comunistă.

Dragoste şi Progres este o producție pentru cei cărora li s-a impus ce și când să vorbească, pentru cei care au înghițit adevăruri trunchiate, dar și un must see pentru cei care doar au auzit că în comunism fiecare cuvințel trebuia aprobat înainte de a fi spus.

Regizorul Cătălin Saizescu (filmele Milionari de weekend, Scurtcircuit, Visul) ne face pentru prima dată o invitaţie şi la teatru regizând Dragoste şi Progres - o comedie spumoasă ce face trimitere la perioada în care totul era supus cenzurii.

Întregul spectacol se petrece pe o scenă de teatru, atât la propriu, cât și la figurat. Cele șase personaje sunt deliciul acestei tragicomedii ce face trimitere la o perioadă în care fiecare domeniu de activitate era supervizat de un cenzor.

Textul scris de Bogdan Adrian Toma are în centrul său trei actori, un regizor, o scriitoare și un cenzor. Visul comun al artiștilor, de a face un spectacol cu care să plece în turneu în străinătate, depinde doar de decizia cenzorului care nu este deloc ușor de convins.

Tot ce se întâmplă pe parcursul pregătirii spectacolului devine “o chestie de joc psihologic” înaintea vizionării de către cenzorul venit de la minister…. Iar umorul este garantat!

dragoste si progres2

Spectacolul poate fi văzut la Teatrul Alexandru Davila - Sala Studio Liviu Ciulei din Piteşti astfel:

Vineri, 12 Aprilie 2024, ora 19:00

Sâmbătă, 13 Aprilie 2024, ora 19:00

Vineri, 26 aprilie, ora 19:00

Vineri, 24 mai, ora 19:00

Autor Bogdan Adrian Toma

Regia Cătălin Saizescu

Scenografia Cristina Ciucu

Asistent regie Gabriel Gheorghe

Distribuția îi include pe: Gabriel Gheorghe, Alina Diaconu, Puiu Mărgescu, Ioana Podăreanu, Petrișor Cristian Diamantu, Serban Ghilvaci.

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală sau accesând linkul https://www.mystage.ro/spectacole/dragoste-si-progres-4324?af=41

dragoste si progres