Ascensiunea noului val de filme independente românești continuă cu Noaptea lui Vlad, un proiect fantasy-istoric, un popcorn movie de suflet, dedicat întregii familii.

Filmul are premiera în cinematografe pe 7 iunie și își propune să cucerească box office-ul din România. Cu o distribuție de staruri și o poveste care va purta spectatorii prin 2000 de ani de istorie a românilor, Noaptea lui Vlad se vrea alegerea perfectă pentru o ieșire la cinema alături de întreaga familie, care se transformă într-o amintire frumoasă.

E un proiect ambițios care a unit energii creative diferite, experiențe profesionale și personale variate și care spune o poveste cu multă emoție, despre super-eroi adevărați, pe care sperăm că spectatorii îi vor descoperi și redescoperi.” A declarat producătorul Dorian Stan.

Noaptea lui Vlad cheamă publicul pentru o aventură cum doar marele ecran o poate oferi. O taină ce așteaptă să fie deslușită de întreaga familie și curajosul Vlad.

“Acum mai bine de un deceniu am conceput campania Avem și noi Super-Eroi. Probabil că a fost un demers înaintea vremurilor. Atunci am reintepretat eroii basmelor populare românești și am produs merchandising dar și emoție. Acum ne îndeplinim un vis și lansăm un film, în care protagoniști sunt eroi adevărați, care ne-au fascinat și care vor fascina cu siguranță și generațiile viitoare.” A declarat Ștefan Vasiliu, producător al filmului.

Regizat de Ciprian Dumitrașcu și scris de Alex Molico, Noaptea lui Vlad îi are în distribuție pe Filip Alexandru Munteanu (Clanul), Giulia Anghelescu, George Burcea (Wednesday), Costel Cașcaval (Umbre), Monica Bârlădeanu (Vlad; Groapa), Daniel Nuță (The Ottomans: Mehmet vs Vlad), Marius Bodochi, Marian Olteanu (Ruxx, Clanul), Bogdan Farcaș (Clanul, Neidentificat, Klaus & Baroso), Corneliu Ulici, Cristian Popa (Libertate), Denis Ștefan, Tomi Cristin, Ștefan Velniciuc, Radu Micu, Doru Bem, Alex Nedelcu, Ștefan Craiu, Christiana Budica.

noaptea lui vlad radu micu

Producția beneficiază de cascadorii spectaculoase, creația celor mai experimentați cascadori români fiind considerată o olimpiadă a cascadorilor. Filmul a beneficat de locații precum Palatul Patriarhiei (o locație în premieră pentru cinematografia românească), Castelul Corvinilor, Muzeul Imersiv al Noilor Arte (MINA), Plaja sălbatică de la Vadu, Cheile Dobrogei, cetățile de la Enisala și Histria, Rezervația de Zimbri din Hațeg și Muzeul Național de Geologie.

Postproducția a fost realizată de către Avanpost Media - cel mai mare brand de profil din România și Europa de Est. Muzica este semnată de Alexandru Suciu, scenografia este creația lui Adi Popa, iar costumele din 7 secole diferite, sunt  semnate de pictorița de costume, Daniela Diaconescu.

Din 7 iunie, numai în cinematografe, suntem invitați să deslușim o taină de suflet alături de băiețelul Vlad și eroi adevărați din istoria noastră.

Echipa filmului va porni și într-o caravană, pentru a maximiza impactul primului weekend de difuzare și a se întâlni cu publicul. Datele și locațiile caravanei urmând să fie comunicate de către compania de producție, Grivița Studio.

noaptea lui vlad poster