Noul film al celebrului regizor american Jim Jarmusch, Only Lovers Left Alive / Indragostitii mor ultimii, un romance cu vampiri retro cool, va putea fi vazut incepand cu 28 februarie in cinematografele din Bucuresti, Cluj si Oradea.

Jim Jarmusch si filmele cu vampiri – doua alaturari care pareau improbabile pana la Only Lovers Left Alive / Indragostitii mor ultimii, pelicula proiectata in competitia Festivalului de la Cannes in mai 2013.

„Vampirii n-au fost niciodata mai cool, mai culti si, sincer vorbind, mai umani ca in comedia romantica a lui Jim Jarmusch”, scria de curand Vanity Fair. Pentru revista The Hollywood Reporter, este „cel mai bun film al lui Jim Jarmusch din ultimii ani, cel mai probabil de la Dead Man, din 1995”.

Tom Hiddleston si Tilda Swinton au rolurile a doi vampiri sofisticati a caror istorie de amor dureaza de cel putin cateva secole. Actualmente, el este un muzician underground profund deprimat din cauza drumului pe care a apucat-o omenirea, ea, o femeie puternica si enigmatica care locuieste in Tanger. Cand se reintalnesc, idila lor e perturbata de sosirea surorii ei mai mici (Mia Wasikowska), o tanara pe cat de extravaganta, pe atat de incontrolabila.

Indragostitii mor ultimii intra in cinematografe din 28 februarie si poate fi vazut in Bucuresti la Cinema Studio, la Cinema Elvira Popescu / Institutul Francez, la Cinema City AFI Cotroceni, la Cinemateca Union, la Grand Cinema Digiplex Baneasa si la Movieplex, in Cluj la Cinema Victoria iar in Oradea la Cortina Cinema Digiplex.

Jim Jarmusch este unul dintre cei mai celebrati autori de film contemporani. Original, idiosincratic, minimalist, cu un umor negru inconfundabil, Jarmusch a regizat filme de referinta ca Stranger than Paradise (1984), Down by Law (1986), Mystery Train (1989), Night on Earth (1991), Dead Man (1995), Coffee and Cigarettes (2003) sau Broken Flowers (Marele Premiu la Cannes, 2005).

Programul proiectiilor pentru acest film poate fi consultat pe pagina facebook https://www.facebook.com/pages/Les-Films-de-Cannes-a-Bucarest/119598318098272

si pe site-ul www.filmedefestival.ro. 

Filmul Indragostitii mor ultimii este distribuit de Voodoo Films.