Desi provin din medii diferite, au experiente de viata diferite si obiective diferite, majoritatea oamenilor isi doresc sa fie fericiti. 

Devenind un domeniu de interes mondial (ONU a ales si o zi care sa marcheze Ziua Internationala a Fericirii, sarbatorita anual pe 20 martie), fericirea a ajuns sa fie studiata si practicata de catre comunitati si asociatii din toata lumea. 

In Romania, Asociatia Initiativa pentru Fericire, un ONG national, desfasoara Programul National de Educatie pentru Fericire in 6 orase din tara, pentru a contribui la cresterea gradului de fericire a romanilor.

Ajuns la cel de-al patrulea documentar, Programul National de Educatie pentru Fericire continua cu filmul I’m fine, thanks, un documentar despre cum ajungem sa ne multumim cu anumite lucruri care nu ni se potrivesc si care sunt schimbarile pe care trebuie sa le facem pentru a ne gasi drumul catre fericire. Premiera va avea loc pe 17 mai la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.

Complacere sau urmarea pasiunilor?

Un studiu facut la inceputul anului pentru a descoperi criteriile importante pentru romani in cautarea locului de munca a aratat ca acestia sunt interesati mai mult de salariu si mai putin de lucrul intr-un domeniu interesant si perspectivele de dezvoltare personala pe care le au. 

I’m fine, thanks este un film despre complacere sau de ce oamenii se multumesc cu mediocritatea in detrimentul lucrurilor pentru care au o pasiune. Este o colectie de momente si filmari despre alegerile pe care le facem si drumul pe care hotaram sa il urmam. Si mai ales, daca acel drum este in conexiune cu personalitatile noastre.

16.000 km pentru o ora de documentar

Regizorul, Grant Peelle, a calatorit 16.000 de kilometri pentru a strange povesti despre complacere si triumf din toata tara (SUA). El nareaza filmul din perspectiva omului care actioneaza in baza pasiunii sale de o viata, aceea de a face filme. 

„Timp de 15 ani mi-am pus visele in asteptare, alegand sa lucrez la a-mi crea o viata „responsabila” in loc de a-mi urma visul de a fi regizor. Acest film este manifestul meu impotriva complacerii. E un vis devenit realitate”.

Premiera filmului va avea loc sambata, 17 mai, ora 13:00, la Cinema Victoria, la eveniment fiind asteptate toate persoanele din Cluj Napoca dornice sa participe.

La final, publicul este invitat la o discutie si la un atelier cu exercitii despre fericire. Mai multe detalii despre eveniment pot fi gasite pe http://www.ipf.ro/evenimente/ iar locurile se vor ocupa in baza rezervarilor prealabile. 

Toate evenimentele ulterioare din cadrul programului din Cluj Napoca, vor fi anuntate pe pagina de Facebook Initiativa pentru Fericire si pe site-ul www.ipf.ro.