Ticalosii, ultima productie din seria de primavara pe care MDV Audio Studio, impreuna cu Asociatia CineCultura si Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti a oferit-o si o ofera impatimitilor de film, va fi prezentata marti, 27 mai, ora 18.00. 

Proiectul educational Caravana filmului romanesc – Cartea si filmul, proiect ce si-a propus sa aduca publicul tanar, dar nu numai, aproape de  filmul romanesc, dar si de marile capodopere ale literaturii romane, care au stat la baza scenariilor acestor productii, va continua in aceasta vara prin proiectii in aer liber, realizate de Caravana filmului romanesc, in periplul sau prin Bucuresti si prin tara. 

In cea din urma zi de marti a lunii mai, veti putea viziona la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti un „reportaj-pamflet la adresa luptelor politice din Romania postdecembrista, inspirat de romanul lui Dinu Sararu Ciocoii noi cu bodyguard.”, asa cum nota criticul de film Tudor Caranfil - Ticalosii, film realizat in 2007 de catre regizorul Serban Marinescu

„Cu acest film, continua acelasi exeget, realizatorul se posteaza mai aproape ca oricand de obiectivul multor regizori din generatia sa, jurnalistica, insotita de versatilitatea-i caracteristica. La liziera dintre fictiune si realitate, Marinescu isi inconjoara actiunea politista cu elemente de autenticitate precum comentatori reali de TV si cu VIP-uri smulse direct din realitate.”

Dar, poate, atuul cel mai evident a acestui film, care in anul aparitiei pe piata a ocupat locul trei in clasamentul celor mai vizionate productii romanesti, dupa 4 luni, 3 saptamini si 2 zile a lui Cristian Mungiu si California Dreamin’, semnat de Cristian Nemescu, este dat regalul actoricesc pe care il ofera, cele mai mari nume ale scenei si ecranului romanesc facand parte din distributie. 

Este vorba de: Stefan Iordache, Gheorghe Dinica, Horatiu Malaele, Dorel Visan, Mircea Diaconu, Razvan Vasilescu, Mircea Albulescu, Mitica Popescu, Monica Davidescu etc.

Va asteptam, asadar,  marti, 6 mai, ora 18.00, la Casa De Cultura A Studentilor Bucuresti (Calea Plevnei n. 61) la intalnirea cu mari creatii actoricesti, intr-un film de actiune, imagine a zilelor noastre. 

Intrarea este libera!

Ticalosii (Romania 2007, r. Serban Marinescu).

Cu: Gheorghe Dinica, Razvan Vasilescu, Mircea Diaconu, Stefan Iordache, Horatiu Malaele, Mircea Albulescu, Dorel Visan, Marius Florea Vizante, Monica Davidescu, Mitica Popescu, Dan Diaconescu.

MDV Audio Studio, impreuna cu Asociatia CineCultura a organizat, incepand din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMANESC – Capodopere ale cinematografiei nationale. 

Pana in prezent, Caravana a ajuns in orasele: Ploiesti, Constanta, Onesti, Mangalia, Falticeni, Alba Iulia, Gura Humorului si a prezentat, la o calitate audio si video de exceptie, unele dintre cele mai valoroase filme din patrimoniul cinematografiei nationale. 

Succesul acestui proiect este atestat de prezenta numeroasa a publicului la filmele prezentate (aproximativ 14.500 de spectatori), cat si de reflectarea in presa (aproximativ 230 de referiri in mediul on-line). 

De asemenea, in octombrie anul trecut, s-a lansat cel de-al doilea proiect pe care MDV AUDIO STUDIO, impreuna cu Asociatia CineCultura il desfasoara si anume: Caravana Filmului Romanesc – Cartea si Filmul.

Proiect realizat cu sprijinul UCIN – Uniunea Cineastilor din Romania si CNC – Centrul National al Cinematografiei;

Parteneri: Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti 

Parteneri media: Cinefan, CinemaRx, All About Romanian Cinema  - AARC, Gratuitor, Urban Things, Romania pozitiva 

Website: www.caravanafilm.ro