Documentarul observational Toto si surorile lui de Alexander Nanau este selectionat in competitia Nuev@s Director@s. Marian Crisan prezinta Morgen in cadrul sectiunii tematice Eastern Promises.

Filmul Toto si surorile lui de Alexander Nanau va avea premiera internationala in cadrul sectiunii competitionale Nuev@s Director@s a celei de-a 62-a editii a Festivalului de Film de la San Sebastian (19-27 septembrie), editie la care actorul Vlad Ivanov va participa in calitate de membru al juriul Sectiunii Oficiale. 

Lung metrajul produs de Strada Film, HBO Europe si Alexander Nanau Production este un documentar observational filmat vreme de 14 luni in cartierul Ferentari din Bucuresti si spune povestea a trei frati (Totonel, Ana si Andreea) nevoiti sa se impace cu lipsa mamei si sa se maturizeze inainte de vreme.

Filmul prezinta copilaria atipica a celor trei si incercarile lor de a inlatura obstacolele din drumul catre o viata mai buna. 

Cu sprijinul Institutului Cultural Roman de la Madrid, regizorul Alexander Nanau si producatorul Bianca Oana prezinta filmul in cadrul evenimentului cinematografic.

Filmul romanesc nu va lipsi nici din cadrul sectiunii tematice Eastern Promises, o selectie de lung metraje produse dupa anul 2000 in tarile din fostul bloc comunist din Europa de Est si care cuprinde sase dintre cele mai remarcate titluri ale cinematografiei romanesti actuale: 

Moartea domnului Lazarescu de Cristi Puiu (2005), A fost sau n-a fost? de Corneliu Porumboiu (2007), California Dreamin’ (nesfarsit) de Cristian Nemescu (2007), Podul de flori de Thomas Ciulei (2008), Morgen, de Marian Crisan (2010), Dupa dealuri de Cristian Mungiu (2013).

Cu aceasta ocazie, Institutul Cultural Roman de la Madrid sprijina participarea regizorului Marian Crisan (Morgen, 2010) la Festival. 

Ciclul retrospectiv Eastern Promises prezinta de asemenea filmul Katalin Varga, co-productie romano-britanica in regia lui Peter Strickland (2009) si proiectul colectiv Lost and Found - Six Glances of a Generation (2005) format din sase episoade semnate de cineasti din Europa de Est, Cristian Mungiu fiind unul dintre regizori. 

Proiectul va fi insotit de o publicatie coordonata de catre Matthieu Darras, volum care se bucura de colaborarea unor importanti jurnalisti si critici din toata Europa: Janka Barkóczi, Hana Cielova, Andreea Dobre, Mária Ferenčuhová, Zsolt Gyenge, Blazej Hrapkowicz, Eva Križková, Anita Libor, Alexandra Olivotto, Yoana Pavlova, Vladan Petkovic, Tristan Priimägi, Ola Salwa, Stefan Uhrik si Greta Varts.

De asemenea, Festivalul a selectat filmul de scurt metraj Idle semnat de Raia Al Souliman (U.N.A.T.C. I. L. Caragiale, Bucuresti) in concursul editiei a XIII-a a Encuentro Internacional de Estudiantes de Cine.

Agenda activitatilor include numeroase proiectii ale filmelor, prezentari si discutii cu publicul.