Festivalul International de Film de Scurt metraj Alter-Native revine cu forte proaspete in 2014. 

In perioada 5-9 noiembrie amatorii de film vor avea, din nou, ocazia sa se delecteze cu o sumedenie de scurt - si lung metraje, care vor putea fi vizionate in Sala mare a Palatului Culturii din Targu-Mures.

Anul acesta 20 septembrie a fost termenul limita pentru inscrierea in concurs a filmelor. Pana la aceasta data au fost inregistrate 714 de pelicule, majoritatea ajungand deja la adresa organizatorilor, iar alte cateva urmand sa ajunga zilele acestea din cauza expedierilor de ultima ora.

Acum juriul de preselectie va decide care din filmele inscrise vor ajunge sa concureze in cele patru categorii: fictiune, documentare, experimentale si animatie. 

Juriul de preselectie va fi format din Durst György, producator (Ungaria), Radu Vasile Igazság, artist vizual si regizor de film (Bucuresti), Schneider Tibor, regizor si operator de imagine (Cluj-Napoca), Marcel Tintar, regizor de teatru si film (Targu-Mures) si Tóth Orsolya, producator, cadru didactic asociat la Universitatea Sapientia.

Lista filmelor admise in concurs va fi facuta publica, si anul acesta, pe site-ul organizatorului UDTM Mures, www.madisz.ro.

Conform organizatorilor, editia a 22-a a festivalului nu va avea o tara invitata de onoare. 

Pretul biletelor si abonamentelor va ramane la nivelul stabilit anul trecut: un bilet va costa 15 lei, iar un abonament, valabil pe cele 5 zile, va avea pretul de 40 lei.  

Partenerii festivalului sunt Consiliul Judetean Mures, Universitatea de Arte din Targu-Mures, Institutul Balassi – Centrul Cultural al Repubicii Ungare Bucuresti.

Cei mai importanti finantatori sunt Centrul National al Cinematografiei, Administratia Fondului Cultural National, Ministerul Culturii, Guvernul Romaniei – Departamentul pentru Relatii Interetnice, Ministerul Tineretului si Sportului, Primaria Municipiului Tg. Mures, Fondul Bethlen Gábor, Fundatia Communitas.