Dupa debutul in forta cu productia Roxanne, regizorul Valentin Hotea pregateste un nou lung metraj. 

Proiectul I Hate Berlin s-a clasat pe primul loc la concursul organizat de Centrul National al Cinematografiei, la categoria dezvoltare, si a obtinut o finantare de aproximativ 36.000 de lei.

Scenariul, semnat de Valentin Hotea si Ileana Muntean, spune povestea unui barbat intre doua varste care, incercand sa-si refaca viata, penduleaza intre doua femei si doua orase (Bucuresti si Berlin), pana ramane fara nimic. 

I Hate Berlin este o comedie intunecata despre indecizie si asumarea responsabilitatii. Si despre masura in care ne putem controla propriul destin.

Valentin Hotea este cunoscut publicului din Romania pentru lung metrajul de debut Roxanne. Filmul a avut premiera mondiala anul trecut in sectiunea competitionala “Cineasti del presente” din cadrul Festivalul International de Film de la Locarno.

I Hate Berlin este un proiect dezvoltat de Hi Film Productions.

Valentin Hotea a absolvit regia de film la UNATC Bucureşti in 1995 şi a regizat mai multe  videoclipuri, spoturi publicitare, scurt metraje, printre care Marea aventura, Meditatia, documentarul Lucy Castle-Hotea, filmul tv Calatorie de vis, primele episoade din Fetele marinarului si miniseria Serviciul omoruri.