Nu stiu cum e pentru voi, dar in cazul meu, muzica e o parte importanta a adaptarilor dupa J.R.R. Tolkien, fie ca vorbim despre seria Stapanul Inelelor, fie despre (din pacate tot) seria Hobbitul

De la simfoniile epice ale lui Howard Shore la corul de dwarfi condusi de Thorin Oakenshield, toate intregesc lumea Pamantului-de-Mijloc si au o importanta la fel de mare pentru spectatori ca si in interiorul lumii create de Tolkien. Ganditi-va doar ca pe Bilbo un cantec il convinge sa plece in aventura care-i schimba viata.

Unul dintre cantecele mele preferate este cel pe care Pippin (Billy Boyd) il canta pentru Denethor (John Noble) in Intoarcerea Regelui. 

Cantecul se numeste Edge of Night si a fost reutilizat pentru trailerul celui de-al treilea film din seria Hobbitul, Batalia celor cinci ostiri. 

Desi nu se ocupa in mod profesional cu asta, Boyd nu sta deloc rau la partea cu muzica, lucru observat de altfel si de Peter Jackson & co. 

Astfel, dupa Neil Finn (Song of the Lonely Mountain) si Ed Sheeran (I See Fire, pe care a difuzat-o pana la exasperare orice post de radio), Billy Boyd va interpreta melodia de final din partea a treia a seriei.

Melodia, compusa de actor impreuna cu Jackson, Phillipa Boyens si Fran Walsh, se va numi The Last Goodbye si reprezinta mai mult decat soarta unor personaje, care nu vor supravietui pana la sfarsit. 

Ea este, conform lui Boyd, felul producatorilor de a-si lua la revedere de la fani, dupa 16 ani si 6 filme. Si chiar daca nu pot spune ca sunt prea incantata de trilogia Hobbitul, vorba americanului, it’s been one hell of a journey.

Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri - 3D / The Hobbit: The Battle of the Five Armies - 3D va avea premiera in Romania pe 17 decembrie, distribuit de Forum Film Romania.