Acum mai putin de doua saptamani va spuneam ca actorul britanic Christian Bale va interpreta rolul lui Steve Jobs in viitoarea pelicula biografica realizata de Danny Boyle.

La vremea aceea, se declarase chiar ca Bale a fost considerat atat de potrivit pentru rol ca nici nu a mai fost nevoie de o auditie, ci doar o intalnire cu echipa.

Iata insa ca aceasta potrivire nu a fost una perfecta, ci dimpotriva, astfel ca ieri am aflat ca Bale a renuntat la rol, considerand ca nu este actorul cel mai bun pentru acesta. 

Se pare insa ca echipa nu a stat degeaba si, cu Danny Boyle in frunte, au gasit deja un posibil inlocuitor, si anume pe Michael Fassbender.

Fassbender, pe care l-am putut revedea de curand ca Magneto (varianta tanara) in cel mai nou film din seria X-Men, Days of Future Past, va fi destul de ocupat in urmatorii ani, dar asta nu exclude posibilitatea ca el sa preia rolul lui Jobs. Pana atunci noi abia asteptam sa-l vedem ca Macbeth in adaptarea omonima a piesei lui Shakespeare. Cu Marion Cotillard pe post de Lady Macbeth.

Pelicula lui Boyle, adaptata de Aaron Sorkin dupa biografia scrisa de Walter Isaacson, pare urmarita de ghinion legat de actorul principal: inainte de Bale, Leonardo di Caprio fusese la randul lui atasat proiectului, dar a renuntat pentru a filma The Revenant.