Despre noul episod al seriei Star Wars s-au facut destule speculatii: ba ca va aparea Benedict Cumberbatch, in rol de Sith, ba ca fiica lui Carrie Fisher o va juca pe Leia intr-un flashback, ba ca povestea se invarte in jurul disparitiei lui Luke, in fine, tot soiul de presupuneri si zvonuri, asa cum sta bine oricarei francize populare.

Si daca ne-am saturat de tot felul de teorii, ne prinde bine sa aflam ceva sigur, si anume cum se va numi pelicula, macar sa stim la ce ne luam bilet. 

Astfel, pe 18 decembrie 2015, ne vom lua robele si sabiile laser si vom merge sa urmarim... Star Wars: The Force Awakens.

OK, numai mie mi se pare ca nu e chiar cel mai inspirat titlu? Pana la urma, Forta a ramas, chiar si in perioada dintre episodul III si IV, “treaza”, ca sa-i parafrazam pe producatori, mai ales ca si Sith tot ea se folosesc, desi in cu totul alte scopuri. Dar, cine stie, poate ne asteapta o surpriza placuta, mai ales ca regizorul, J.J. Abrams, se pricepe la asa ceva.

Cat despre distributie, avem, vorba englezului, something old and something new, si nu ne referim neaparat la varste: eroii seriei clasice, Luke, Leia si Han revin, interpretati chiar de Mark Hamill, Carrie Fisher si Harrison Ford

De asemenea, Kenny Baker, Anthony Daniels, Warwick Davis si Peter Mayhew vor aparea si ei in film.

Lor li s-au alaturat nume ca Domhnall Gleeson, Lupita Nyong’o, Max von Sydow, Gwendoline Christie si Andy Serkis (oare cat CGI o sa fie folosit pentru personajul sau?). 

Si ca tot vorbeam de zvonuri, unii spun ca Miltos Yerolemou, cel care l-a interpretat pe Syrio Forell in primul sezon din Game of Thrones, va aparea si el in pelicula. Pentru orice eventualitate, haideti la Ice Comic Con, si, cine stie, poate vom cunoaste un viitor Jedi (sau, de preferat, Sith).

Filmul este distribuit in Romania de Forum Film.