Daca in urma cu ceva timp va spuneam ca Gal Gadot era aproape sa obtina un rol in viitoarea pelicula Ben Hur, iar mai apoi s-a retras din cursa deoarece a preferat sa se concentreze pe Wonder Woman, se pare ca cele mai noi informatii referitoare la pelicula vizeaza tot ograda DC.

Astfel, aflam ca Ayelet Zurer (mama lui Kal-El – Superman – in Man of Steel) este foarte aproape de a semna pentru rolul lui Naomi, care, se pare, e mama eroului principal. In pelicula din 1959, personajul, numit Miriam, a fost interpretat de Martha Scott.

Din distributie mai fac parte Jack Huston, care va interpreta personajul principal, Morgan Freeman (Ildarin), si Toby Kebbell (Messala). Se pare, de asemenea, ca Pedro Pascal il va interpreta pe Pilat din Pont, asa cum va spuneam in urma cu o luna, insa lucrurile nu sunt inca sigure aici (dar noi nu ne-am supara deloc...).

Pelicula va fi regizata de rusul Timur Bekmambetov (Wanted, Night Watch) si are ca data stabilita de lansare 26 februarie 2016. Scenariul a fost scris de Keith Clarke si revizuit apoi de John Ridley (12 Years a Slave, scenariu pentru care a castigat si un Oscar).

Pelicula este adaptarea romanului Ben-Hur: A Tale of the Christ, publicat de Lew Wallace in 1880.