Dupa ce ieri am ajuns acasa obositi si oarecum cu o gaura bugetara, ne asteptam ca a doua zi de conventie sa fie si mai interesanta, si nu ne-am inselat deloc. 

A doua zi de Ice Comic Con a debutat pentru mine cu panel-ul Game of Thrones, asta dupa ce am ratat cu brio alarma la ceas si am ajuns in ultimul moment. La panel, toate bune si frumoase, destul de multa lume, acelasi prezentator cu care ne-am obisnuit de ceva editii incoace, Shookie, si cateva reclame HBO pe fundal. 

Totul s-a schimbat insa in momentul in care pe scena au aparut ceea ce eu si colegul Alex am numit trio-ul badass: Miltos Yerolemou, Ian McElhinney si James Cosmo, iar publicul s-a trezit serios la viata. Cei trei sunt, de altfel, simpatici foc si au reusit sa ne ofere o ora foarte distractiva.

James Cosmo, de exemplu, ne-a spus ca a mai fost in Romania acum aproape 10 ani, la filmarile pentru The Seeker: The Dark Is Rising (2007), si ca lucrurile s-au schimbat de atunci. In bine, zice el. Tot de la el am mai aflat ca una din cartile sale preferate e Blood Meridian a lui Cormac McCarthy si ca ar da orice sa joace un rol intr-o eventuala ecranizare. 

Actorul, care l-a jucat pe Mos Craciun in primul film din seria Chronicles of Narnia a mai spus si ca i se pare extraordinar ca a ajuns sa joace un asemenea rol emblematic pentru copii, si ca repeta performanta in fiecare an la scoala fiului sau. 

De la Ian McElhinney am aflat ca in sezonul 1 Barristan Selmy a avut parte de o pereche de cizme nu tocmai confortabile, dar ca situatia s-a remediat intre timp, semn ca Daenerys isi trateaza supusii mai bine decat Joffrey. 

De asemenea, se pare ca Ser Barristan ne va demonstra in sfarsit de ce este considerat unul dintre cei mai buni spadasini din Westeros, lucru care nu poate decat sa ne incante. Mai tarziu, la sesiunea de autografe a tinut sa-mi spuna ca i se pare extraordinar cat de bine se vorbeste engleza in Romania, si trebuie sa recunosc ca m-am bucurat sa aud asta.

La randul lui, Miltos Yerolemou ne-a povestit, in minunatul sau accent britanic, cat de mult i-a placut sa lucreze cu Maisie Williams (Arya Stark) si ca a preferat sa-si faca majoritatea cascadoriilor singur. Si avand in vedere ca personajul lui vine de acolo, actorul ne-a mai marturisit si ca din tot universul Game of Thrones, cel mai tare ii place Braavos. Lucru de inteles, si eu sunt fascinata de statuia Titanului. 

Intrebat fiind care e rolul pe care si l-ar dori cel mai tare, Miltos ne-a spus ca n-ar refuza nicicand sa-l joace pe Mefisto. Mai tarziu, la sesiunea de autografe, m-a intampinat cu un vesel "Hello, curly!", la care i-am raspuns la fel, atat el cat si subsemnata fiind posesorii unui par cu onduleuri cel putin rebele. 

Dupa panel si autografe, cinefanii s-au oprit la o vorba, un pic retrasi de agitatia ce se formase deja la parter. Am mai dat apoi o raita si pe la standul Harap Alb Continua, am trecut si pe la cel al lui Puiu Manu, ne-am mai gaurit un pic bugetul si am admirat cosplayerii care aparusera intre timp.

Din pacate, aici s-a cam rupt firul pentru noi, fiindca oboseala s-a facut simtita si am preferat sa ne asezam frumos si sa pictam o minifigurina Warhammer, iar apoi sa plecam catre casa, fiindca si maine e o zi si abia asteptam sa vedem ce ne aduce. Pana atunci, Live long and prosper!

Iata mai jos o selectie de poze de la Ice Comic Con. Foto de: Alexandru Sutiu.