In ultima zi de Ice Comic Con, CineFanul, dupa ce a fost cetatean bun, a ajuns la Palatul Copiilor exact cand incepea panel-ul lui Miltos Yerolemou

Si ne-ar fi parut tare rau sa-l ratam, pentru ca nu ne-am mai distrat asa de bine la un panel de multa vreme (Stan Lee nu se pune, el e in propria sa liga). 

Miltos este un personaj extrem de interesant, care combina exuberanta radacinilor sale greco-cipriote cu rafinamentul tarii care l-a adoptat, Marea Britanie. Actorul e vesel, amuzant si stie sa-si capteze publicul. Nu ii e frica sa faca spectacol si nici nu are nimic de ascuns (ma rog, referitor la o anume franciza, a spus ca trebuie sa fie discret dar…).

Aratand putin ca al 4-lea Doctor (par cret si fular lung), Miltos ne-a impartasit si care e cartea sa favorita - Jitterbug Perfume - ba chiar a tinut sa ne spuna ca, intr-o confruntare intre Syrio si Inigo Montoya, primul ar castiga in mod clar (suntem de acord…). 

Am mai aflat si ca e prieten bun cu Natalia Tena si ca parintii lui au avut un restaurant, motiv pentru care are o pasiune pentru arta culinara si il tenteaza sa-si deschida si el unul. Publicul i-a sugerat ca, dat fiind ca e pasionat si de filmele horror, restaurantul s-ar putea numi Hannibal’s - We serve you.

Un moment foarte simpatic a fost cand pe scena a aparut Arya Stark - un cosplay atat de bine facut incat parea ca e chiar coborat din serial. Panel-ul a trecut foarte repede si am ras mult - Miltos e un om foarte placut si amuzant, iar la sfarsit am avut parte de un oaspete special care a tinut sa-i puna o intrebare. Era James Cosmo, pus pe glume. 

Mai tarziu, pe Miltos l-am vazut pe la parter - si-a cumparat o cana cu Big Bang Theory.

Imediat dupa, a venit panel-ul lui Ian McElhinney (foto jos), care a schimbat complet atmosfera. Sa nu credeti insa ca asta inseamna ca panel-ul a fost plictisitor - absolut deloc, ci doar s-a schimbat dinamica. Actorul a preferat sa stea jos tot timpul, si a raspuns calm si detasat si a stiut cum sa trateze orice intrebare, indiferent de gradul ei de... dificultate, sa zic asa.

Si aici tin sa fac o paranteza. Nu e neaparat legat de Comic Con, dar a pornit de la o intrebare de aici. Sa fim intelesi. George R.R. Martin nu datoreaza nimanui scuze ca nu scrie mai repede The Winds of Winter. 

George R.R. Martin nu datoreaza nimanui scuze ca nu poate sa scoata carti pe banda rulanta, mai ales cand avem de a face cu un univers si o intriga atat de complicate. George R.R. Martin e scriitor - si deci e la cheremul propriei imaginatii. Care nu e un lucru cu precizie de ceas elvetian si deci nu poate avea nimeni nicio pretentie de gen. George R.R. Martin nu datoreaza nimanui nimic. 

Neil Gaiman are ceva de zis despre asta - George R.R. Martin is not your bitch. Cititi, va rog, ca o zice bine rau. Multumesc.

Tot din seria intrebari delicate, cineva l-a intrebat pe actor daca stie ceva despre situatia politica actuala si despre votarea ce tocmai se desfasura. Cu calmul specific, McElhinney a dovedit ca stie numele fiecarui candidat si orientarea sa politica, ba chiar a estimat cine e preferatul publicului tanar de la Comic Con si a tinut sa mentioneze ca si el sustine acelasi candidat. Ei, vedeti, Ser Barristan Selmy e om inteligent.

Dupa panel-uri, noi am preferat sa ne mai plimbam prin Palat, sa mai facem niste fotografii si sa stam de vorba cu cosplayer-ii (v-am pregatit ceva pentru zilele urmatoare) si artistii. 

Eu una am trecut din nou pe la standul lui Puiu Manu, de unde am cumparat o copie Toate Panzele Sus! pentru tata, pe care domnul Manu a fost amabil sa o semneze. Sper ca tata nu imi citeste articolele, altfel tocmai i-am stricat surpriza de Craciun.

Si cam atat a fost ICC 2014 pentru noi. La sfarsitul ultimei zile, oboseala si-a spus cuvantul iar eu una am ajuns acasa epuizata. 

Asta dupa ce ne-am facut un pic de treaba cu un vin fiert, timp in care ne-am aruncat si un ochi peste benzile desenate cumparate azi. Noi ne-am simtit bine la aceasta editie si am apreciat atmosfera din cele trei zile. 

Abia asteptam sa vedem ce ne aduce EECC-ul din primavara.

Foto de: Alexandru Sutiu.