De la Dark Knight la Watchmen, Man of Steel sau Sin City, observam un stil anume de film adaptat dupa benzi desenate, un stil mai “intunecat” si totusi captivant, stil adoptat si de Christopher Nolan.

Conform unei declaratii data de regizorul X-Men: First Class, Matthew Vaughn, pentru SFX Magazine se pare insa ca acest tip de film nu ar prinde atat de bine la public, cel putin in viziunea regizorului.

Acesta a declarat: “Oamenii vor amuzament si detasare de realitate la momentul actual. Priviti succesul pe care l-a avut Guardians of the Galaxy. Cred ca Nolan a inovat un stil foarte intunecat de detasare de realitate prin supereroi, si cred ca oamenii s-au saturat de el.”

Majoritatea filmelor din universul DC apar desigur mai serioase si cu mai putin umor debordant fata de celelalte serii de la Marvel, acest lucru insa fiind un fel de element de unicitate de-a lungul timpului. Se pare ca vom avea parte de ceva umor in filmul care va aparea si anume Shazam. Eroul va fi plasat in universul DC dar nu face parte din Justice League si de asemenea nu este un personaj Marvel, deci va fi o aparitie foarte originala.

In ciuda acestei afirmatii, exista filme care pornesc de la benzi desenate si care nu au nevoie de glume bune la fiecare cateva replici ca sa transmita un anume mesaj si o poveste interesanta. 

Ca exemplu imi vine in minte seria Sin City care a prezentat o poveste foarte buna desi a dat mai rar dovada de umor clasic in detrimentului celui putin mai macabru.