Saptamana aceasta au inceput filmarile pentru Fixeur / The Fixer, un nou film de lung metraj in regia lui Adrian Sitaru. Scenariul este semnat de Adrian si Claudia Silisteanu.

Radu este un tanar jurnalist care doreste sa lucreze in presa internationala. Repatrierea din Franta a unei prostituate minore ii ofera tanarului ocazia de a-si arata abilitatile de reporter, motiv pentru care pleaca in Transilvania, impreuna cu o echipa de la o televiziune franceza, condusa de un jurnalist celebru. La fata locului, sarcina lui Radu se dovedeste a fi mult mai complicata decat parea initial.

Filmarile vor dura aproximativ o luna de zile si vor avea loc in 20 de locatii din Bucuresti si Bistrita.

Rolurile principale sunt interpretate de Tudor Aaron Istodor si Mehdi Nebbou (Munchen, Body of Lies, English Vinglish). 

Din distributie mai fac parte: Adrian Titieni, Diana Spatarescu, Andreea Vasile, Nicolas Wanczycki, Christophe Pomez, Cristian Ilinca, Sorin Cocis.

Imaginea filmului este semnata de Adrian Silisteanu cu care Sitaru a colaborat si la lung metrajele Pescuit sportiv, Din dragoste cu cele mai bune intentii si Domestic, iar productia este asigurata de 4 Proof Film in coproductie cu Petit Film (FR).

Proiectul este realizat cu finantare din partea Centrului National al Cinematografiei, Programul MEDIA (Europa Creativa), Programul Operational Basse-Normandie, Heineken Romania, Orange Romania, BRD Groupe Societe Generale si ALTEX.

Premiera in Romania va avea loc anul viitor (2016).

Adrian Sitaru - Regizor

Dupa ce a studiat regia de film la Bucuresti, Adrian a realizat in 2007 scurt metrajul Valuri (scenarist si regizor) cu care a castigat Leopardul de Aur la Festivalul de Film de la Locarno. 

Primul sau film de lung metraj, Pescuit sportiv (2008), a fost selectat la Festivalul International de Film de la Venetia si Toronto IFF a fost premiat in festivaluri precum Palm Springs, Salonic, Mons, Buenos Aires si Estoril, si a fost vandut in peste 12 teritorii.

Ulterior a regizat lung metrajele Din dragoste cu cele mai bune intentii (2011), care a obtinut premiile pentru Cel mai bun regizor si Cel mai bun actor in cadrul Festivalului de Film de la Locarno, si Domestic (2012).

Adrian Sitaru este castigator a peste 70 de premii internationale pentru filmele realizate.