Clorofilm aduce in cinematografele din Romania lung metrajul de debut al regizoarei Eva Pervolovici, Marussia. Premiera filmului va avea loc pe 27 martie in 11 orase din tara.

Premiera de Gala va avea loc sambata 28 martie, ora 19:00, la Cinema Studio din Bucuresti.

Proiectia filmului va fi urmata de o sesiune Q&A, desfasurata in prezenta regizoarei si cu participarea actritei Madalina Constantin.

Marussia a facut parte din selectia mai multor Festivaluri internationale de profil din intreaga lume, avand premiera mondiala in cadrul Berlinalei 2013. 

Pe parcursul celor doi ani, filmul a fost premiat cu numeroase distinctii – Premiul TV5 Monde pentru cel mai bun film Francofon in cadrul Festivalului International de film Transilvania, mentiune speciala in cadrul Festivalului de Film Independent de la Bordeaux, premiul publicului la Auburn, Australia. 

Din ianuarie 2015, filmul este distribuit in cinematografele din Franta, unde critica l-a intampinat foarte bine.

Lucia, o mama rusoaica de 35 ani, si Marussia, fetita ei de 6 ani, cutreiera pe strazile din Paris, cu valizele in mana. Cauta in fiecare noapte un loc de dormit, in functie de intalniri si intamplare. In ciuda incertitudinii si a privirilor dezaprobatoare ale compatriotilor lor, mama si fiica traiesc momente de tandrete. Sunt oare suficiente pentru a rezista?

O poveste urbana frumoasa, vazuta prin ochii unui copil, care stie sa vada si sa gaseasca minuni in banal, dar si sa priveasca realitatea in fata.

Din distributie fac parte: Dinara Drukarova, Marie-Isabelle Stheynman, Sharunas Bartas, Dounia Sichov.

Scenariu este scris de Eva Pervolovici si Monica Stan.

Din 27 martie, Marussia poate fi vazut in: Bucuresti (Elvira Popescu, Studio, MTR, Corso, Europa, Scala), Constanta (Cityplex), Brasov (Cityplex), Cluj (Victoria), Targu Mures (Arta), Iasi (Cinema Victoria, Cinema Republica), Pitesti (Sebastian Papaiani), Deva (Cinema Arta), Craiova (Cinema Modern), Botosani (Arta), Piatra Neamt (Cinema Victoria).