Cosplay World Masters, unul dintre cele mai mari concursuri internationale de cosplay, isi va desfasura finala regionala la in cadrul East European Comic Con 2015

Astfel, cei mai buni cosplayeri din Romania, Bulgaria, Ungaria si Serbia se vor reuni la Bucuresti si isi vor demonstra talentele intr-o competitie apriga si cu o miza pe masura. 

Castigatorii din fiecare tara vor ajunge in finala mare Cosplay World Masters ce va avea loc la Lisabona la inceputul lunii octombrie.

Juriul compus din cosplayeri internationali de top va decide cine merge in finala din Portugalia tinand cont de calitatea costumului, cat de bine seamana cu personajul de referinta, dar si de prestatia scenica. Inscrierile se fac pe site-ul Comic Con la sectiunea Cosplay.

Este a doua competitie importanta ce se va desfasura la East European Comic Con dupa finala est-europeana de gaming ESL SEE.

Evenimentul va avea loc in perioada 8-10 mai la Romexpo si va oferi cadrul ideal pentru interactiunea dintre fani si actori de la Hollywood, cosplayeri internationali, artisti grafici sau celebritati din mediul online.

Astfel, in perioada 8-10 mai ai sansa sa ii cunosti pe Manu Bennett (Crixus din Spartacus), Robert Knepper (T-bag din Prison Break), John Noble (Walter Bishop din Fringe, Denethor din Stapanul Inelelor), Kristian Nairn (Hodor din Game of Thrones), Osric Chau (Kevin Tran din Supernatural) sau Dan Starkey (Strax din Dr. Who).  Totodata, publicul va putea afla secretele din spatele canalului Vsauce chiar de la creatorul sau, Michael Stevens, care va sustine un panel special.

In plus, nicio celebritate online din Romania nu va lipsi: Creative Monkeyz, Doza de Has, Sector 7, 10 lucruri, Zmenta, Romercial, Rezumatul Zilei, Dani pe net si Bobospider.

Lor li se alatura artistii Skies of Fire, Marco Santucci, Bobmeatbag si Sycra, iar un “oaspete” aparte va fi Tronul de Fier din celebrul serial Game Of Thrones, adus special la noi in tara de catre HBO Romania.

Programul detaliat poate fi consultat la adresa www.comic-con.ro. Abonamentele pot fi achizitionate din retelele Eventim si My Ticket la pretul de 69 de lei, iar in ultima saptamana costul va fi de 79 de lei.

East European Comic Con este organizat de Asociatia Culturala Kesenai si Kickoff Events.