Ziua a 3-a

Dupa ce a infruntat cu voiosenie vremea nu tocmai placuta (care-l suparase pe Thor, nu stiu, dar trebuie sa vorbim..), Cinefanul s-a indreptat spre Romexpo pentru a lua parte la a treia (si ultima, din pacate) zi a East European Comic Con

Care zi a debutat cu panel-ul de Ambasadorii SF & Fantasy din Romania. Panel-ul, organizat de Andreea Sterea (Crux Publishing), Alexandru Lamb (Gazeta SF) si Florin Stanciu (Revista Fantastica). 

Cei trei ne-au impartasit din experientele prin care un scriitor aspirant trebuie sa treaca pentru a ajunge sa fie publicat, dar ne-au si prezentat cateva dintre revistele si editurile care publica povestiri si antologii SF. Panelul a avut darul sa ma bucure tare, tare mult, fiindca am dat acolo de niste oameni tare simpatici, inteligenti si pusi pe fapte mari. La mai multe!

Dupa ce am revenit cu picioarele pe pamant, am hotarat sa dam o raita si prin zona de gaming, care ni se paruse mult prea aglomerata cu o zi inainte. Ei bine, nici duminica nu a fost cu mult mai goala, dar am reusit sa trecem o data in revista fiecare stand si am remarcat, deloc surprinzator, ca aici majoritatea publicului era ceva mai tanar ca in main hall. Intorsi spre zona principala, ne-am mai asezat putin la coada pentru alte autografe, si chiar am fost incantati sa observam cat de simpatici si binevoitori au fost actorii invitati anul acesta. 

Pauzele publicitare de rigoare au venit tot din partea lui Manu Bennett si Andrei Irode, caci nu puteai sa nu te opresti din orice faceai pentru a-i urmari cum se plimba voios prin incinta pe deja-clasicele trotinete. Indiferent de cate ori i-am vazut, fiecare noua aparitie imi aducea un zambet pe buze, iar Manu a urcat destul de sus in topul meu de “oameni foarte faini” (Andrei era deja acolo) fiindca parea sa se distreze pe cinste (dar si pentru ca s-a purtat extrem de frumos cu toti fanii). 

Robert Knepper.

Inapoi la Orange Stage, am ajuns pe la sfarsitul panel-ului lui VSauce, care tocmai raspundea la cateva intrebari de la fani. Ne-am asezat si l-am asteptat cuminti pe Robert Knepper, despre care auzisem ca avusese un discurs minunat la panel-ul din seara precedenta. Si povestea s-a repetat si aici, fiindca actorul ne-a povestit cum a vizitat Romania in urma cu 30 de ani, cand a venit cu o piesa de teatru la Cluj, si cat de mult i se pare ca s-a schimbat situatia de atunci. 

Pentru mine una a fost fascinant sa afli cum se vede asta prin ochii unui strain, iar faptul ca lui Knepper i-au dat lacrimile de cateva ori nu a parut deloc un truc ieftin, ci dimpotriva. Trebuie sa spun ca pentru mine Knepper a fost marea surpriza a conventiei, pentru ca nu ma asteptam ca actorul sa fie atat de deschis si sa aiba atatea lucruri frumoase de zis despre Romania. T-Bag may be a d-bag, dar Robert Knepper e un om extrem de placut. 

Dupa Knepper, l-am ascultat din nou pe Manu, care a tinut sa ne povesteasca despre sesiunea foto tinuta pe o plaja, in care el este fotografiat pe un cal, nu tocmai foarte imbracat, si cum singurul lucru photoshopat din respectiva imagine sunt picioarele animalului, care erau prea scurte... Panel-ul s-a incheiat din nou cu un Haka, asta dupa ce Knepper l-a deturnat pentru cateva momente, pentru ca oricum la conventia asta niciun panel nu s-a desfasurat in mod clasic (si ne bucuram tare mult de asta).

Osric Chau.

Osric Chau a venit pe scena cu un costum din Assassin’s Creed (cu o zi in urma purtase o rochie…), si a tinut sa ne povesteasca despre primul sfat pe care l-a primit legat de Romania: sa incerce micii. Noi am fi recomandat mai degraba palinca, dar in fine. Actorul a parut foarte incantat de primirea calduroasa din partea publicului si a tinut sa ne spuna, destul de emotionat, cat de bine s-a simtit aici. 

Kristian Nairn.

Kristian Nairn a incheiat conventia cu un panel ceva mai linistit, dar la fel de amuzant si placut de urmarit ca si precedentele. Actorul ne-a spus ca i-ar placea sa joace intr-o adaptare a unei carti de J.R.R. Tolkien, ba chiar ne-a marturisit ca l-ar tenta rolul lui Thranduil. Ar fi interesant de vazut, nu? 

La Kristian ne-a placut dezinvoltura, faptul ca e si el un mare geek, dar mai ales faptul ca avea un tricou cu The Horde din World of Warcraft. Din pacate, a spus el, nu a reusit sa obtina un rol in filmul Warcraft ce se va lansa in curand, dar, cine stie, poate in continuari? Noi iti tinem pumnii, Kristian

Panel-ul s-a incheiat cu recomandarea cuiva din public de a vizita Castelul Bran, dar eu una cred ca s-o fi saturat de Bran la cat l-a carat in spate..

Una peste alta, East European Comic Con 2015 a fost, fara indoiala, cel mai bine organizat de pana acum, si se vede ca intreaga echipa e pusa pe imbunatatire de la an la an, lucru care nu poate decat sa ne bucure.

Ne-a bucurat de altfel si publicul din ce in ce mai numeros, faptul ca avem din ce in ce mai multi cosplay-eri, dar si ca de partea de Security se ocupa niste oameni care chiar stiu cu ce se mananca asa ceva si cu care ti-e mai mare dragul sa colaborezi. 

Felicitari intregii echipe, Cinefanul a plecat de la aceasta editie cu un zambet larg pe buze. (Si cu mult prea multe figurine, benzi desenate si alte chestii de genul, dar cine le mai pune la socoteala?).

Iata mai jos cateva imagini reprezentative din aceasta a treia zi de East European Comic Con.

Foto de Alexandru Sutiu. CineFan.ro / Toate drepturile rezervate.

Alexandru Lamb (Gazeta SF) si Andreea Sterea (Crux Publishing).

Alexandru Lamb (Gazeta SF).

Andreea Sterea (Crux Publishing).