Bine v-am regasit, dragi prieteni cinefani. Urmeaza sa va prezint mai jos o pleiada de critici aduse unei tentative de film artistic pe nume American Ultra: Agent descoperit, dupa cum urmeaza:

Hai sa incepem cu faptele si sa spunem ca filmul a avut un buget de circa 28 de milioane de dolari, fiind regizat de necunoscutul Nima Nourizadeh, avand in distributie cativa actori destul de interesanti, respectiv Jesse Eisenberg, Bill Pullman, Topher Grace, John Leguizamo si in spate la taxatoare pe Kristen Stewart si se adreseaza unui public foarte larg, fiind tangential cu genul action-comedy despre viata si activitatea unui spion.

In primul rand as dori sa fac o prezentare a filmelor fata de care American Ultra are pretentia de asemanare, respectiv Trilogia Bourne pe latura spionului cu amnezie, Edge of Tomorow pe ipotenuza partenerei bad-ass, Bad Boys II pe razanta dialogului porcos dar haios si nu in ultimul rand ma gandesc la orice film de-al lui Steven Seagal pentru calitatile fizice ale eroului nostru. 

Dintre toate acestea, singurul care se poate compara intr-o oarecare masura cu pelicula noastra ar fi filmele de slaba calitate, low-budget, produse si interpretate de Seagal si totusi cred ca ar fi cateva mai bune fata de filmul in cauza.

Ca o mentiune speciala, recunosc ca as prefera sa-l vad pe Seagal, J.C.V.D, Jackie Chan sau chiar Chuck Norris interpretand eroul principal din filmul acesta, decat pe Jesse Eisenberg care sa-si puna amprenta pe un rol care nu-i ofera nici cel mai mic avantaj, ba din contra.

Pentru a ma rezuma sa va prezint penibilul scenariu, o directoare din C.I.A. este notificata ca un agent sub acoperire care sufera de amnezie si care seamana leit cu Mark Zuckerberg, va fi eliminat prin deces si decide sa nu mai tina cont de nici o regula sau lege si sa-l activeze pe respectivul indivind, care deodata capata puteri sporite si ucide agentii care erau delegati sa-l lichideze.

Vazand tradarea colegei, un al director din C.I.A. isi umfla muschii (vorbim de Topher Grace) si dispune trimiterea celor mai competenti agenti de-ai sai (cuvantul penibil este un compliment pentru acestia) ca sa rezolve problema si astfel au loc cateva confruntari cu un rezultat foarte usor de prognosticat.

Cum fiecare erou are nevoie de o partenera focoasa cu forme perfecte, cine altcineva putea sa fie alesa decat “Bella” (Kristen Steward), care in afara sa rosteasca cuvinte care incep cu litera “f” si se termina cu “uck” si sa confirme (de parca noi nu stiam) ca a avut contacte sexuale orale cu un narcoman, nu face decat un simplu act de prezenta si devine extrem de enervanta prin temperametul si limbajul folosit.

Asa cum mi se pare normal in astfel de situatii, absolut toate secventele care au o oarecare valoare vizuala se regasesc in cele doua trailere ale filmului nostru, iar in afara acestor trei minute, nu pot releva altceva pe latura pozitiva.

Avand in vedere numele destul de sonore din distributie, ma asteptam sa vad macar o interpretare corecta a personajelor, insa am avut impresia ca si actorii nu prea s-au obosit sa isi faca datoria, fapt ce denota calitatea per ansamblu a filmului nostru.

As dori sa atrag atentia scenaristilor acestui film ca un numar foarte ridicat de insulte per personaj per minut, intr-un context care se doreste a fi serios, nu poate duce decat la derizoriu si va invit sa va imaginati cum ar arata Martin Lawrence sau Will Smith folosind in Bad Boys un caracter sobru si un ton sever ... ce-ar mai fi. 

Aici cred ca este cel mai mare pacat al lui American Ultra, efectiv nu stie ce este si nu se incadreaza nici ca un film de actiune pur-sange si nici ca un action-comedy, fiind efectiv un amalgam de secvente puse intr-o ordine cronologica, insa lipseste cu desavarsire adezivul sufletesc oferit de actori sau de regizor.

Per final, va recomand sa nu va irositi cele aproximativ 100 de minute din ziua dumneavoastra pentru a viziona acest film, fiind infinite alte variante mai favorabile de a va petrece timpul liber.

Multumesc Forum Film pentru invitatia la acest film.