Adevarul face o surpriza fanilor filmelor romanesti si lanseaza 4 filme premiate in format DVD.

De astazi, in fiecare luni, vor fi distribuite, impreuna cu ziarul Adevarul, patru filme din colectia Made in Romania: Despre oameni si melci (r. Tudor Giurgiu, 25 ianuarie), Pescuit sportiv (r. Adrian Sitaru, 1 februarie), Undeva la Palilula (r. Silviu Purcarete, 8 februarie) si Ursul (r. Dan Chisu, 15 februarie). 

Pachetul - ziar si DVD - va costa 14,99 lei.

Comedia Despre oameni si melci (2012), in regia lui Tudor Giurgiu, cu Andi Vasluianu, Monica Barladeanu si Dorel Visan in rolurile principale, a avut opt nominalizari la Premiile Gopo din 2013, unde a castigat Premiul publicului (cei mai multi spectatori - 63.778). 

In 2012, Tudor Giurgiu a obtinut Premiul juriului pentru aceasta pelicula, la Festivalul International de Film de la Varsovia. Productia are un ritm alert si aduce in prim-plan povestile clasei muncitoare a anului 1992.

Primul lung metraj al regizorului Adrian Sitaru, Pescuit sportiv (2009), a fost premiat la festivaluri internationale de film din Argentina, Belgia, California, Spania si Grecia. 

Pentru aceasta pelicula, din distributia careia fac parte Adrian Titieni, Ioana Flora si Maria Dinulescu, Adrian Sitaru a infiintat casa de productie 4Proof Film. Astfel a creat cadrul legal pentru incheierea contractelor cu diversi co-producatori, majoritatea francezi.

Este povestea unui cuplu obisnuit, care trece printr-o experienta extrema, accidentarea unei tinere. Pentru ca acest lucru ar duce la compromiterea unei vieti, Ea il convinge pe El ca e mai bine sa ascunda cele intamplate. Desi tanara accidentata isi revine, lucrurile evolueaza intr-o directie imprevizibila pentru personaje, punandu-le in situatii dificile, scotand la iveala probleme grave ale vietii lor intime si nu numai.

Undeva la Palilula (2012), primul film al regizorului de teatru Silviu Purcarete, ii are in rolurile principale pe George Mihaita, Razvan Vasilescu, Constantin Chiriac si Aron Dimeny

Pelicula a obtinut 7 Premii Gopo, in 2013, pentru: imagine, montaj, sunet, muzica, decor, costume si coafura. 

In cele 145 de minute, regizorul construieste un spectacol cinematografic, iar actorii dau viata personajelor dintr-o lume fantasmagorica. In anii ‘60, tanarul medic pediatru Serafim (Áron Dimény) primeste repartitie la spitalul din orasul Palilula, unde nu exista copii.

Cadrele comediei Ursul (2011), in regia lui Dan Chisu, cu Serban Pavlu, Claudiu Bleont si Gabriel Spahiu in rolurile principale, se succed cu velocitate. 

Si muzica lui Goran Bregović, care insoteste scene importante din viata personajelor, pare sa influenteze cadenta actiunii.

Filmul este un road-movie iar scenariul se petrece in Romania anului 1990. Noul director al Circului de Stat incearca sa rezolve problemele financiare ale institutiei vanzand singurul urs, batran si aflat pe moarte, unui vanator german. Planul lui insa esueaza, artistii circului i se impotrivesc urmarindu-l pana in munti unde urma sa aiba loc tranzactia.