Unul dintre cele mai importante filme romanesti din istorie, Croaziera, de Mircea Daneliuc, este disponibil, gratis si legal, pe platforma online CINEPUB.

Croaziera (http://cinepub.ro/site/croazieramircea-daneliuc1981/) spune povestea unor muncitori model din anii ‘80 care participa la o croaziera-premiu. 

Doar ca aceasta se transforma intr-o croaziera-pedeapsa. “Nici pana astazi nu s-a demonstrat cum a fost posibila, in epoca anilor ’80, realizarea unui film ca acesta” (Calin Caliman). 

CINEPUB (www.cinepub.ro) va propune premiera internationala in online a filmului considerat “un varf de lance intr-un deceniu neverosimil” (Calin Caliman). 

Croaziera poate fi vizionat pe CINEPUB la 35 de ani de la lansarea oficiala a filmului semnat de Mircea Daneliuc, regizorul razvratit al generatiei ‘70. 

Revoltat impotriva societatii absurde si bolnave a regimului comunist, Daneliuc este regizorul roman care a creat in filmele sale “farmecul feroce al realului” (Cristian Tudor Popescu). 

Acest farmec este redat in Croaziera prin tineri din toata tara, castigatori de concursuri diverse, care sunt beneficiarii unei croaziere-recompensa, pe Dunare. O perfecta ocazie pentru confruntarea unor mentalitati: in fiecare moment tinerii sunt supusi unei presiuni educative, din care evadeaza prin ironie si inteligenta.

Pe CINEPUB (www.cinepub.ro), pasionatii de film pot viziona si alte doua filme semnate de Mircea Daneliuc: Cursa (http://cinepub.ro/site/cursa/) si Iacob (http://cinepub.ro/site/iacob-mircea-danieluc-1988/). 

Informatii despre toate filmele din portofoliul Cinepub se gasesc pe site-ul oficial. (www.cinepub.ro)

Cinepub.ro (www.cinepub.ro) este singurul portal de cinema romanesc online, distribuit gratuit si cu acordul legal al producatorilor si cineastilor independenti, cu premiere in fiecare joi seara, de fictiune, documentar sau animatie, scurt sau lung metraj.