Cineastii din 13 tari, de pe 3 continente (Europa, Asia si Africa), si-au inscris scurt-metrajele in cadrul celei de-a 3-a editii a Festivalului International de Film Arkadia ShortFest

Selectia finala a scurt-metrajelor va fi anuntata la finalul lunii iulie si va fi publicata pe site-ul oficial.

Editia din 2016 a festivalului va aduce iubitorilor de cultura, 3 zile de proiectii de film, workshop-uri, expozitii de arta si dezbateri. 

Arkadia ShortFest propune pentru anul acesta doua sectiuni de festival, ambele cu deschidere internationala – una competitionala (scurt-metraj studentesc de fictiune) si una necompetitionala (scurt-metraj profesionist de fictiune, documentar sau animatie).

Publicul va avea sansa de a vedea si la aceasta editie, in cadrul Arkadia ShortFest, selectii ale celor mai bune scurt-metraje din alte mari festivaluri internationale. 

Cele 3 festivaluri partenere de anul acesta sunt KINOdiseea, ÉCU - The European Independent Film Festival si Biarritz America Latina. Mai multe detalii despre selectia propusa de fiecare festival-partener vor fi anuntate in curand.

ExpoShort Fest va aduce anul acesta, in atentia publicului iubitor de arta neconventionala, proiectul Art Factory.

Timp de 3 zile orasul prahovean va deveni gazda unei expozitii ample, derivata din conceptul curatorial Art Factory, concept inaugurat anul trecut de catre Asociatia Fara Nume.  

Scopul principal al initiativei Art Factory este revitalizarea spatiilor abandonate si reintegrarea acestora in comunitate.

Editia a 3-a se va desfasura in perioada 2-4 septembrie, in deja binecunoscutul spatiu neconventional al Uzinelor Camexip (Baicoi, Prahova).

Festivalul de film Arkadia Short Fest este organizat de Asociatia Culturala Arkadia, in parteneriat  cu Camexip SA, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC) si co-finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN). 

Detalii: www.arkadiashortfest.ro.

Adresa Facebook: ArkadiaShortFest.