Arkadia ShortFest 2016 se pregateste de start!

Deschiderea celei de-a 3-a editii Arkadia ShortFest va fi un tribut adus artelor vizuale, festivalul debutand vineri 2 septembrie, de la ora 19:00, cu un vernisaj dedicat revitalizarii si reintegrarii spatiilor abandonate prin arta. 

Acesta va fi urmat, la ora 20:00, de proiectia documentarului Nourathar, care va purta publicul intr-o calatorie vizuala prin estetica societatii de azi. 

Productia elvetiana este regizata de Milla Quixote si Jerome Monnot si exploreaza relatia dintre arta si tehnologie, vazuta prin ochii a sase artisti contemporani. Acestia, dedicati unor domenii precum arhitectura, design-ul si vjing-ul, folosesc noi tehnologii pentru a-si realiza operele de arta, reinventand astfel nu numai uneltele folosite ci si operele in sine.

Documentarul, prezentat si in cadrul celei de a 20-a editii a Festivalului International de la Nyon, Visions du Réel, este o investigatie poetica a trendurilor tehnologice din cadrul artelor vizuale, una care pune in lumina modul in care acestea devin o extensie a vietii noastre reale. 

Nourathar le sugereaza consumatorilor de arta sa faca un pas inapoi pentru a privi sursa dorintei umane pentru progres si cum aceasta transforma foarte rapid cultura audio-vizuala. 

Evolutia rapida din domeniul artelor vizuale are impact direct in felul in care traim si gandim, documentarul subliniind faptul ca ne apropiem in mod constant de viziunea futurista a lumii descrisa in vechile romane si filme SF. 

Editia a 3-a a Festivalului International de Filme de Scurt Metraj Arkadia ShortFest va avea loc intre 2 si 4 septembrie 2016, in orasul Baicoi (judetul Prahova), in deja binecunoscutul spatiu neconventional al Uzinelor Camexip. 

Cineastii din 13 tari, de pe 3 continente (Europa, Asia si Africa), si-au inscris scurt metrajele pentru cele doua sectiuni propuse de festivalul prahovean. Selectia lor va fi anuntata in curand. 

Festivalul de film Arkadia ShortFest este organizat de Asociatia Culturala Arkadia, in parteneriat cu Camexip SA, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei. 

Proiect Cultural Cofinantat de Administratia Fondului Cultural National.

Website: www.arkadiashortfest.ro.

Facebook: ArkadiaShortFest.