Salutare, Cinefani! Saptamana trecuta am fost delectati cu cel de-al doilea trailer al extrem de asteptatului Wolverine III, denumit generic Logan.

Eu as indrazni chiar sa-i inmanez statueta de “cel mai bun film cu super eroi al anului 2017”, iar motivele care stau la baza acestei alegeri vi le voi indica mai jos:

Ma gandeam intr-o zi sa ierarhizez cele mai bune intruchipari de personaje din lumea benzilor desenate din toate timpurile…

Si astfel l-am catalogat pe locul 5 pe Robert Downey Jr. pentru rolul lui Tony Stark  /Iron Man, urmat de Sir Ian McKellen ca varianta seniora a lui Erik Lehnsherr / Magneto iar pe locul trei este Ryan Reynolds ca fiind extrem de simpaticul Wade Wilson / Deadpool.

Ce putem observa la aceste trei alegeri extrem de inspirate de casting este ca actorii intruchipeaza personaje care sunt exact in conformitate cu personalitatea zilnica a acestora, respeciv un megaloman, un batranel intelept cu cativa asi ascunsi in maneca si un disperat-de-viata cu un chef continuu de glume.

Daca va intrebati cine o sa fie pe primele doua locuri, este usor de ghicit ca argintul il primeste Sir Patrick Stewart pentru rolul lui Charles Xavier / Profesor X - poate prima si singura varianta posibila pentru aceastra intruchipare - referindu-ma evident la prima trilogie, iar aurul ii revine (de departe) lui Hugh Jackman pentru Wolverine / Logan.

Trebuie sa recunosc ca in 2000 cand am vizionat pentru prima data filmul X-Men, alegerea lui Hugh Jackman pentru a-l intruchipa pe cel mai morocanos si ursuz erou din aceasta echipa, mi s-a parut extrem de ciudata, mai ales ca cel in cauza nu mai aparuse decat in doua filme artistice si cateva seriale de valoare mai scazuta.

As putea sa cataloghez cresterea in valoare a lui Hugh Jackman ca a fost direct proportionala cu amplificarea fenomenului cinematografic al filmelor cu super-eroi, insa el a fost de departe cel mai consecvent si s-a definit ca un reprezentant de seama al temperamentului rebel-violent si al ghearelor de adamantiu. 

Tot aici consider ca el va ramane definitiv in memoria cinefanilor ca originalul Wolverine iar faptul ca in prezent este unul dintre cei mai apreciati actori de la Hollywood se datoreaza acestui fapt.

Partea intra-devar curioasa este ca Hugh Jackman este catalogat ca fiind unul dintre cei mai cumsecade actori de la Hollywood, fiind un nelipsit al actiunilor de bine-facere si strangere de fonduri pentru cei neajutorati, insa cand il intruchipeaza pe Logan trebuie sa devina o bestie nemuritoare cu memoria partial stearsa.

Oare de ce am asa de mare incredere in Logan? Raspunsul e simplu si totodata foarte complicat…

In primul rand, filmul se bazeaza pe seria de benzi desenate denumita Old Man Logan, insa scenaristii au fost nevoiti sa improvizeze intrucat 20th Century Fox (compania de productie care detine franciza X-Men din universul Marvel) nu ii poate folosi pe Hawkeye, Hulk si Red Skull, insa sunt sigur ca intriga va fi la cel mai inalt nivel.

Apoi, faptul ca in ecuatia filmului a intrat un alt mutant cu puteri aproximativ identice ca ale lui Logan, respectiv Laura Kinney / X-23, interpretata de actrita de doar 11 ani pe nume Dafne Keen (care sigur fi protejata eroului principal), nu face decat sa imi starneasca mai mult interesul fata de aceasta pelicula, mai ales ca nu il puteam cataloga vreodata pe Wolverine ca fiind un tatic grijuliu care isi plimba fetita prin parc.

Un alt argument se bazeaza pe faptul ca atat Hugh Jackman cat si Sir Patrick Stewart au declarat ca acesta este ultimul lor film din acest univers cinematografic, fapt care a starnit un urias val de tristete, intrucat acestia sunt doi actori uriasi care au contribuit enorm la dezvoltarea filmelor cu super-eroi. 

Ma intreb cine nu si-ar dori sa ii vada pentru ultima data, mai ales ca vor fi pusi in niste ipostaze neintalnite in episoadele anterioare.

As dori sa mentionez ca acest film va fi extrem de emotional fata de fanii seriei X-Men, insa nu doresc sa ofer spoilere din seria de benzi desenate cu exceptia faptului ca tonul filmului nu va fi aplecat spre glume deocheate si mai mult spre violenta si drama sentimentala - de unde si ratingul R (nerecomandat sub 17 ani) in SUA.

De asemenea, as dori sa mai mentionez ca am mare incredere in regizorul James Mangold precum si in echipa de productie de la 20th Century Fox ca au invatat din greselile din trecut (a se citi Fantastic 4) si (sigur) ne vor oferi un spectacol pe cinste, intrucat in 2016 au avut un mare succes cu Deadpool, un personaj catalogat ca opusul lui Logan ca temperament si totodata “fratele adoptiv” din punct de vedere al puterilor oferite de mutatie.

Asadar, consider Logan ca fiind o lovitura sigura intrucat dupa succesul lui Deadpool, fanii au devenit mult mai interesati de filmele cu super-eroi bazate pe violenta si limbaj trivial, iar Wolverine este poate cel mai iubit personaj de acest fel din toate timpurile si cred ca merita un “la revedere” in picioare.

Ca o mentiune speciala, consider ca ar fi o greseala uriasa ca in viitor Logan / Wolverine sa fie intruchipat de un alt actor si cred ca si 20th Century Fox si-a dat seama de acest lucru. Ii implor inca o data sa faca orice pentru a-l convinge pe Hugh Jackman sa nu se retraga definitiv!

In final, desi Hugh Jackman are aproape 49 de ani si a fost operat de cinci ori de cancer de piele, eu sper ca totusi va accepta oferta lui Ryan Reynolds de a-l mai intruchipa inca o data pe Logan in Deadpool vs Wolverine!

WOW! Deadpool vs. Wolverine - un film pentru care ii invit pe bunii mei prieteni Emanuel Lazarescu, Ionut Fratila si toti cinefanii din Romania sa mergem in Piata Universitatii si sa il cerem public intrucat o sa fie ceva absolut extraordinar!!! Ca fapt divers, un alt cinefan, Robert Iancu are posibilitatea sa faca acelasi lucru undeva langa Big Ben!!!

Cum ar fi sa facem asa ceva? (ca tot sunt la moda mitingurile).

PS 1: In eventualitatea in care Logan va avea pe IMDb o nota mai mica de 7.3, va promit ca imi voi cere scuze public tot in fata la Piata Universitatii.

PS 2: Va invit cu caldura la comentarii si astept cu nerabdare sa citesc care sunt asteptarile voastre pentru acest film.

Logan are premiera in cinematografe pe 3 martie, distribuit de Odeon Distribution.

Trailer: