Luna ianuarie a fost oricum marcata de evenimente neprevazute. Tot asa, parca de nicaieri, finalul ei aduce o surpriza: episodul pilot al Bucharest Film Awards. 

Zilele de 27, 28 si 29 ianuarie 2017 vin cu filme independente, lungi si scurte, de prin toata lumea. 

Proiectiile si workshop-urile vor avea loc la Simbio si la Unteatru, de la amiaza pana noaptea – tarziu, cu intrare libera, dar cu numar limitat de locuri. 

For films in charge of change

Bucharest Film Awards este o competitie internationala de film ce promoveaza la aceasta prima editie cele mai bune 45 de productii independente, selectionate de 5 cineasti din UK, Estonia, Italia, Mexic si Romania din peste 500 de proiecte inscrise. 

Pozitionandu-se ca o alternativa in raport cu zona cinematografica comerciala, festivalul devine un mediu de exprimare a creativitatii, expresivitatii si inovatiei. 

Astfel, in cadrul evenimentului, publicul va putea intra in contact cu noi forme de abordare a cinematografiei si perspective fresh, ale filmmakerilor profesionisti si nu numai. 

In timpul celor trei zile de festival vor fi proiectate lung metraje si scurt metraje de fictiune, documentare, filme experimentale, student films, drama, sci-fi, thriller, comedie, romance, music videos, si web shorts - filme pastrate in medii cu circuit inchis, la care Bucharest Film Awards iti faciliteaza accesul gratuit. 

Atelierele Bucharest Film Awards

La fel de accesibile vor fi si workshop-urile incluse in programul festivalului. 

Sambata, 28 ianuarie, la Simbio, Tudor Voican (lect. univ. dr in cadrul Departamentului de Scenaristica al Facultatii de Film din  UNATC - scenarist si producator, cunoscut pentru titluri precum Marilena de la P7 - 2006, California dreamin’ (nesfarsit) - 2007, Medalia de onoare - 2009 sau Periferic - 2010) va sustine un atelier de scenaristica. 

Duminica, 29 ianuarie, in ultima zi de festival, la Unteatru, va avea loc un workshop de muzica de film sustinut de ScoreKraft, una dintre putinele companii de productie de  muzica de film din Romania care colaboreaza constant cu nume mari din industria filmului Hollywoodian (Hans Zimmer, Thomas Bergersen, Tina Guo sau Lisa Gerrard). 

In cadrul primei editii Bucharest Film Awards vor fi acordate 18 premii pentru trei categorii. Unul dintre castigatori va fi desemnat de catre public, fiecare participant la eveniment avand ocazia sa voteze filmul preferat. 

Evenimentul va beneficia de o serie de proiectii speciale, in parteneriat cu Bucharest ShortCut Cinefest si Feel The Reel - International Film Festival din Glasgow, United Kingdom.

Programul complet poate fi consultat mai jos.

Mai multe detalii pe www.bucharest-films.com si pe pagina de facebook a festivalului.