Cu putin timp in urma va anuntam ca Ben Affleck a renuntat la regia filmului The Batman.

Acum, Variety ne anunta ca studiourile Warner Bros. i-au si gasit inlocuitor in persoana regizorului Matt Reeves.

Matt Reeves este regizorul unor filme precum Identitate furata / The Pallbearer (1996), Monstruos / Cloverfield (2008), Prieteni la amurg / Let Me In (2010) sau Planeta Maimutelor: Revolutie / Dawn of the Planet of the Apes (2014).

In acest moment pregateste premiera viitorului film, Planeta Maimutelor: Razboiul / War for the Planet of the Apes (care va fi lansat pe 14 iulie 2017).

Reeves s-a nascut in Rockville Center, New York si a fost prieten inca din copiarie cu regizorul J.J. Abrams. Dupa studiile sale de la University of Southern California, a ajuns sa regizeze apreciatul SF Cloverfield in 2008, film pe care l-a produs J.J. Abrams.

Affleck va ramane actorul principal in distributie si va fi si producator al filmului. Iata ce a declarat el despre proiect si despre faptul ca a renuntat la regia lui:

“Sunt cateva personaje ce au un loc special in inima milioanelor de oameni. Acest rol cere multa atentie, pasiune si cea mai buna interpretare pe care o pot face eu. Am ajuns la concluzia ca nu pot face ambele lucruri – (a juca si a regiza). 

Impreuna cu studioul am decis sa gasesc un regizor-partener cu care voi colabora pentru acest proiect urias. Sunt in continuare foarte implicat in proiect. 

Sustin acest proiect si abia astept sa-l aduc la viata pentru milioanele de fani din intrega lume.”

Deocamdata filmul The Batman nu are o data de lansare, dar acest lucru se va intampla probabil in 2019. 

Pana la The Batman, Ben Affleck isi va relua rolul in Justice League, cu premiera pe 17 noiembrie 2017, adus de Freeman Entertainment.