Sambata, 25 februarie, actrita Anamaria Marinca se alatura grupului de cineasti care, ca parte a programului Craft on Film (Filmul ca maistrie).

Programul Craft on Film este derulat de EUNIC Londra si va pune in evidenta abilitatile tehnice, adesea neobservate dar cruciale, care fac posibil filmul ca opera de arta. 

Desfasurat intr-unul din cele mai importante spatii culturale londoneze, Barbican Centre, programul cuprinde masterclass-uri, discutii cu actori, regizori, operatori, monteuri, scenografi,  dar si proiectii de film.

Anamaria Marinca, castigatoare a premiului BAFTA, va vorbi despre arta actorului de film pe care o va fi ilustra prin celebrul 4 luni, 3 saptamini si doua zile al lui Cristian Mungiu, film care a si lansat-o, dar si prin alte experiente cinematografice proprii, oferite de o deosebita cariera internationala.

Craft on Film, desfasurat intre 22 si 28 februarie, este initiat si coordonat de Institutului Goethe din Londra in parteneriat cu ICR Londra si alte opt institute culturale din capitala britanica si urmareste sa celebreze componenta tehnica si de maiestrie pe care se bazeaza orice reusita artistica.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk si https://www.facebook.com/ICRLondon.