La Kinofest, filmele se intrec in maraton! Sau poate spectatorii...

Pe 18 martie, 277 de scurt metraje se aliniaza pentru startul unui eveniment unic - Maratonul Kinofest Cluj 2017: filme premiate, animatii, filme de fictiune, visual fx, videoclipuri, microfilme... filme din colectia Kinofest, grupate in programe variate si incitante.

8 zile de festival, 106 ore de proiectie - zi si noapte vor rula scurt metraje marca Kinofest. Sa nu zici ca n-ai filme pe saturate!

Evenimentul va avea loc intre 18 si 26 martie la Urania Palace, iar intrarea este libera.

Grupate sub numele Best of Kinofest, ruleaza 30 de scurt metraje, premiate atat la Kinofest cat si la o multime de alte festivaluri importante. 

De la scurt metrajul lui Luis Figuero, inscris in cartea recordurilor pentru cele mai multe premii (peste 200), pana la A Morning Stroll de Grant Orchard (Marea Britanie) castigator BAFTA, Sundance si nominalizat la Oscar pentru animatie - filmele din programele Best of Kinofest totalizeaza sute de premii internationale.

Pentru impatimitii animatiei, programele recomandate sunt: Adventures in Animation (47 de filme) si Animation Zone (42) - ce prezinta animatii cu tehnici variate (2D, 3D, MIXFX, animatii clasice) productii preponderent europene; dar si Play Asia (19 scurt metraje de animatie produse in Japonia, China, Taiwan, Singapore, etc.) cu animatii foarte dinamice, excesiv de colorate, manga, experimentale, etc; si nu in ultimul rand: programul Visual FX – 17 scurt metraje spectaculoase, filme de fictiune cu efecte speciale de animatie - un domeniu de excelenta. 

Remarcam tehnica impecabila, povestile originale si directia de scena. Animatiile din toate aceste programe sunt productii variate – de la filme studentesti din universitati celebre de profil (Gobelins, ESMA, ArtFX, etc), la productii independente sau productii ale unor studiouri consacrate (Platige, FUMI, Studio WASIA, etc). 

Programele Adventures in Motion si World Panorama prezinta 26 si respectiv 19 scurt metraje de fictiune, de pe 4 continente: Europa, Asia, America de Nord si de Sud. 

Sunt filme speciale, multipremiate, filme de concept, variate si memorabile atat prin scenariu, realizare artistica si tehnica, originalitate, jocul actorilor.

Spooky Shorts sunt 19 scurt metraje genul horror/thriller, filme speciale si ingrozitor de bune! 

Programele Comedy Shorts grupeaza 31 de comedii savuroase - filme excelente, cu premii cat se poate de serioase si impresionante.

Jukebox aduce 27 de videoclipuri din selectia oficiala a festivalului. Sunt scurt metraje la care cuvantul creativitate este pe primul plan.

In maratonul de la Cluj sunt incluse si noua productii romanesti: O vacanta la mare de Cristina Grosan, The Box de Mircea Ghibortz Ghinescu, Hello Tourist de Gergelz Szilard, Brit Tips Ditty de Dan Vezentan, Jaful de Mihai Radu Dan, Ochiul Papusii de Doru Dragoi si Bogdan Dragoi, Life Buoy de Bardac Dragos Mihai, Sonic Hysteria - Nicolae Chiris si Andrei Stratone, Hotel Fetish de Catalin Rulea, O zi de munca de Mircea Ghibortz Ghinescu.

Filmele vor rula 18 ore zilnic, de la 11.00 dimineata, pana la ora 5.00 a doua zi.

La Urania Palace va avea loc si o expozitie de grafica digitala din galeria de arta Kinofest (cu lucrarile unor ilustratori din diverse tari), concerte si petreceri.

Maratonul Kinofest Cluj este un proiect co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. 

AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finatarii.