Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din Romania, va avea loc in aceasta seara, 21 martie 2017.

Evenimentul, ajuns la cea de-a XI-a editie, se va desfasura in Sala Mare a Teatrului National Bucuresti „Ion Luca Caragiale”.

Peste 800 de invitati sunt asteptati pe covorul rosu din centrul capitalei, la gala prezentata, pentru al doilea an consecutiv, de actorul Alexandru Bogdan (foto).

Evenimentul va fi transmis in direct de la ora 20.00 pe TVR 2, TVR 3 si TVR HD, dar si online pe www.premiilegopo.ro si www.cinepub.ro.

Gala va fi difuzata si de Radio Romania Cultural, incepand cu orele 20:40.

Regizorii Nae Caranfil, Marian Crisan, Dan Chisu, Bogdan Mirica (nominalizat la categorii precum Cel mai bun debut, Cea mai buna regie - premiu oferit de Banca Transilvania, sau Cel mai bun film), actritele Monica Barladeanu, Rona Hartner, Ana Ularu, Diana Cavallioti, Dana Dogaru (nominalizata la categoria Cea mai buna actrita in rol principal, premiu oferit de Aqua Carpatica), actorii Tudor Istodor, Dorian Boguta, Alexandru Papadopol, Victor Rebengiuc, Claudiu Bleont, Gheorghe Visu (nominalizat la categoria Cel mai bun actor in rol principal, premiu oferit de Audi Romania), Smiley, Margareta Paslaru, Dana Bunescu, sunt doar cativa dintre invitatii care vor sosi la Teatrul National cu masinile oficiale ale evenimentului, AUDI.

Pe langa cele mai asteptate trofee ale serii (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Premiul Publicului – oferit de Carrefour Romania, sau Premiul pentru Machiaj si Coafura - oferit de MAC Cosmetics Romania), din programul serii nu vor lipsi Premiul pentru Intreaga Cariera - oferit actorului Ion Dichiseanu de Primaria Municipiului Bucuresti prin Creart, Premiul pentru Intreaga Activitate – acordat actorului Valentin Uritescu, precum si Premiul Special inmanat pirotehnistului Constantin Petre.

Va reamintim ca la aceasta editie a Galei Premiilor Gopo, pelicula Sieranevada, in regia lui Cristi Puiu, a obtinut 16 nominalizari la 13 categorii, urmat de filmul Caini, debutul lui Bogdan Mirica (13 nominalizari) si Inimi cicatrizate, regia Radu Jude, cu 12 nominalizari.

Gala Premiilor Gopo 2017 – editia a 11-a este organizata de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Romanesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei si Babel Communications.