Actorul Powers Boothe (cunoscut in special pentru roluri negative) a murit la varsta de 68 de ani, anunta Variety

Se pare ca Boothe a murit linistit, in somn, din cauze naturale.

Powers Boothe a fost in ultimii ani o prezenta importanta in filme inspirate de benzi desenate... El l-a interpretat pe Senatorul Roark in filmele lui Robert Rodriguez Sin City (2005) si Sin City: A Dame to Kill For (2014). 

In 2012, Boothe a aparut in filmul regizat de Joss Whedon Razabunatorii / The Avengers, rol pe care avea sa-l reia in serialul Marvel Agents of S.H.I.E.L.D. de-a lungul a 11 episoade in cel de-al treilea sezon al serialului. El i-a mai dat voce personajului Gorilla Grodd in animatiile Justice League si Justice League Unlimited.

In 1980, Boothe a primit Premiul Emmy pentru rol principal in miniseria Guyana Tragedy: The Story of Jim Jones.

Printre filmele cunoscute in care a aparut Powers Boothe se numara: productia HBO Deadwood, serialele 24 si Nashville, sau miniseria Hatfields & McCoys. Aparitii demne de mentionat a avut si in filmele Moarte instantanee / Sudden Death (1995, alaturi de Jean-Claude Van Damme) sau Nixon (1995, r. Oliver Stone, alaturi de Anthony Hopkins).

Un rol memorabil ramane insa acela din western-ul Tombstone (1993) unde l-a interpretat pe Curly Bill Brocius, alaturi de Kurt Russell, Val Kilmer, Sam Elliott si Bill Paxton.