Din 2 februarie 2018, publicul român va putea vedea la cinema Cei 12 invincibili / 12 Strong, povestea recent desecretizată a primilor soldați care au ales să plece în Afganistan imediat după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

Acțiunea e plasată în cumplitele zile de după 11 septembrie 2001, când o unitate de elită a Forțelor Speciale a fost aleasă să fie prima unitate de soldați americani trimiși în Afganistan pentru o misiune extrem de periculoasă, ca răspuns la atacurile teroriste.

Membrii echipei de elită și-au lăsat în urmă familiile pentru a fi duși într-o zonă muntoasă izolată din nordul Afganistanului, unde trebuie să-l convingă pe generalul Rashid Dostum să li se alăture pentru a lupta împreună împotriva unui adversar comun: talibanii și aliații lor din Al Qaeda. 

Echipa celor 12 invincibili e formată din Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Peña, Trevante Rhodes, Geoff Stults, Thad Luckinbill, Austin Stowell, Ben O’Toole, Austin Hébert, Kenneth Miller, Kenny Sheard și Jack Kesy.

Alături de ei îi regăsim pe Navid Negahban, Elsa Pataky, William Fichtner și Rob Riggle.

Distribuit de Ro Image 2000 și Programs4Media.