The New Mutants este un film cu acțiunea plasată în universul X-Men.

Filmul regizat de Josh Boone a avut multiple amânări în privința lansării. Dar iată că după ce Fox a fost preluat de către Disney filmul a fost lansat în cinematografe după o amânare de 3 ani. Pentru cei care nu l-au văzut filmul rulează pe HBO 2 HD și pe HBO HD. Sau îl puteți viziona legal pe hbogo.ro. 

The New Mutants / Noii Mutanţi începe cu povestea unei mutante Danielle Moonstar (Blu Hunt), în timp ce toată rezervaţia ei este distrusă de ceva nevăzut. Tatăl ei încearcă să o salveze, dar moare şi ea este urmărită în continuare prin pădure de ceva, până cade şi se loveşte la cap. Se trezeşte într-un spital şi este întâmpinată de Dr. Reyes (Alice Braga), într-un centru în care mai sunt alţi mutanţi că ea. Lucruri stranii încep să se întâmple în centrul unde se află mai mulți tineri mutanţi, iar Danielle pare a fi piesa principală a ceva important.

Ceilalți „locatari” ai acestui centru sunt: Rahne misetrioasă (Maisie Williams), Illyana scorpia (Anya Taylor-Joy), Sam tragicul (Charile Heaton) și Roberrto gigolo-ul (Henry Zaga). Fiecare are o putere specială însoțită de o poveste teribilă. Singura care nu știe de ce este capabilă e Dan, care nu înțelege ce caută aici.

Cinstit din trailer mă așteptam la un horror mai matur, dar din păcate nu este așa. E doar melodramatismul poveștilor triste ale celor 5 care își jelesc soarta lor traumatizantă, neîntâmplându-se nimic notabil în prima oră. The New Mutants este alcătuit dintr-o mulțime de flashback-uri pentru a ne face o idee despre caracterul fiecărui personaj. Cât despre senzația de pericol, nu am simțit nicio secundă că personajele ar fi în vreun pericol real.

Salvarea este reprezentată de deznodământ, ultimele circa 25 de minute, în care este concentrată toată acțiunea filmului, în care personajele își dezlănțuie cu adevărat puterile pogorând iadul asupra inamicilor.

The New Mutants, este clar că nu încearcă să reinventeze roata sau să fie următorul X-Men: First Class. Nu este cine ştie ce groază, dar este un film destul de sumbru în care sunt implicate lucruri destul de „adulte”. Moarte, tragedie şi experimentele pe copii sunt subiecte ridicate de dialogul filmul, dar nu tot timpul duse până la capăt. Se putea face mai mult? Cu siguranţă!!!