S-a dat startul caravanelor de filme! Proiecții cu pelicule românești, americane și de la Cannes, în orașul tău.

În lunile mai și iunie, în mai multe orașe precum Pucioasa, Râșnov, Sebeș și Vatra Dornei, se va putea vedea o selecție inedită de filme, atât românești, americane independente, cât și filme premiate la Festivalul de Film de la Cannes.

Caravana Les Films de Cannes 2023 aduce publicului o selecție de filme de autor, din competiția Festivalului de Film de la Cannes. Filmele vor fi vizionate atât în săli de cinema, cât și în spații neconvenționale.

Caravana Zilele Filmului Românesc 2023 prezintă trei filme ale unor cineaști români: R.M.N. în regia lui Cristian Mungiu (În selecția Cannes 2022), Metronom, în regia lui Alexandru Belc (Premiul pentru cel mai bun regizor, Un Certain Regard, Cannes 2023) și documentarul Reflecții asupra României. 5 fețe ale identității, regia Andrei Teodorescu.

American Independent Film Festival – Itinerant are în selecție filme americane recunoscute pentru poveștile lor curajoase și actorii de renume, în anticiparea ediției în aer liber a festivalului de la București (ce va avea loc între 23-25 iunie, la Roaba de Cultură din Parcul Herăstrău).

Primele caravane ajung mai întâi la Pucioasa, între 9-11 mai, la Centrul Cultural European Pucioasa. Biletele pot fi achiziționate din locație: 10 lei bilet normal, 5 lei pentru studenți, elevi și pensionari, 25 lei abonament.

Caravana Les Films de Cannes

Marți, 9 mai

- 17:00 Le Discours, regia Laurent Tirard, Cannes 2020

- 19:00 Un beau matin, regia Mia Hansen-Løve, Cannes 2022

Caravana Zilele Filmului Românesc

Miercuri, 10 mai

- 17:00 Reflecții asupra României. 5 fețe ale identității, regia Andrei Teodorescu, în prezența regizorului

- 19:00 R.M.N., regia Cristian Mungiu, Cannes 2022

American Independent Film Festival – Itinerant

Joi 11 mai

- 19:00 My Salinger Year, regia Philippe Falardeau, Premieră la Berlinale, 2020

La Pucioasa caravanele sunt prezentate de Asociația Cinemascop, Voodoo Films, Mobra Films, cu sprijinul Centrului Cultural European Pucioasa, al Centrului Cultural European Pucioasa, și al Primăriei orașului Pucioasa.