Falcon Lake, o poveste delicată și emoționantă a primei iubiri, fermecătoare și înfricoșătoare în același timp, va putea fi văzut în cinematografe, începând de vineri, 28 iulie.

Misterios și tulburător transpus pe peliculă de 16 mm, cu peisaje a căror frumusețe de carte poștală îți taie răsuflarea, Falcon Lake este o dramă romantică regizată și co-scrisă de Charlotte Le Bon.

Bastien (Joseph Engel) și Chloé (Sara Montpetit) își petrec vacanța de vară împreună cu familiile lor într-o cabană pe malul unui lac bântuit de o legendă a fantomelor. În ciuda diferenței de vârstă, între cei doi adolescenți se înfiripă o legătură specială.

Filmul este inspirat de romanul O Soră, de Bastien Vives, unul dintre cei mai importanți autori contemporani de romane de benzi desenate.

Pelicula a fost prezentată în premieră în cadrul programului Director's Fortnight, la Festivalul de Film de la Cannes în 2022 și a avut premiera canadiană la Festivalul Internațional de Film de la Toronto 2022.

Distribuția îi include și pe Monia Chokri în rolul mamei lui Bastien, Violette, precum și pe Jeff Roop, Pierre-Luc Lafontaine și Thomas Laperrière în roluri secundare.

Falcon CineFAN

Charlotte Le Bon a crescut în Quebec, înainte de a se muta la Paris. A lucrat ca actriță cu regizori francezi precum Michel Gondry și Jalil Lespert. În SUA, a filmat cu Lasse Hallström, Robert Zemeckis și Sean Ellis. Charlotte își explorează gustul pentru artă prin picturi, desene și litografii. Pasiunea ei pentru filmele de gen a determinat-o să scrie și să regizeze Judith Hotel, un scurtmetraj prezentat la Cannes în 2018. Falcon Lake este primul ei lungmetraj. Întrebată ce cuvânt ar rezuma Falcon Lake, aceasta spune că:

„Melancolie, este unul dintre cuvintele mele preferate. Această melancolie pe care am trăit-o în cel mai înalt moment al adolescenței și care încă mă urmărește, este un refugiu sigur pentru mine, ajutându-mă să merg mai departe. Nu trebuie să luptăm cu melancolia, ci să o îmblânzim pentru a o face un aliat. Un prieten pe viață, împotriva tristeții.”

Distribuit în România de Follow Art Distribution (Loving Vincent, McQueen, Military Wives, Blue Moon, Străjerii Deltei, Imaculat, Spre Nord), Falcon Lake, un film depre prima dragoste care te bântuie, ajunge din 28 iulie în cinematografele din toată țara. 

CineFAN.ro este partener media al lansării filmului în România.

Poster digital Falcon Lake