Ţestoasele Ninja revin în acest weekend la cinema cu un nou film de animaţie, primul dintr-o nouă serie!

Animaţia Ţestoasele Ninja: Haosul Mutanţilor / Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem este regizată de Jeff Rowe şi Kyler Spears, producător fiind Seth Rogen, cel care este şi vocea lui Bebop în film.

Filmul este bazat pe personajele Teenage Mutant Ninja Turtles create de Peter Laird și Kevin Eastman în 1984, și care de-a lungul anilor au dat naștere la numeroase filme, seriale, benzi desenate, jucarii, figurine și jocuri video cu eroii dintr-o jumatate de carapace.

În Ţestoasele Ninja: Haosul Mutanţilor, după ani de zile în care au fost feriți de lumea oamenilor, țestoasele își propun să câștige inimile newyorkezilor și să fie acceptați ca adolescenți normali prin acte eroice.

Noua lor prietenă, April O'Neil, îi ajută să se lupte cu un misterios sindicat al crimei, dar curând sunt depășiți de situație când o armată de mutanți se dezlănțuie asupra lor.

Animaţia aduce un suflu nou în franciza Ţestoaselor, fiind primul film animat într-o manieră deosebită, semănând pe alocuri cu tehnica din Spider-Man: Into the Spider-Verse.

testoasele ninja 2023 1

Nickelodeon a anunțat proiectul Mutant Mayhem în iunie 2020, cu Seth Rogen, Evan Goldberg și James Weaver producând sub compania lor Point Gray Pictures, iar Jeff Rowe ca regizor. Kyler Spears s-a alăturat ca co-regizor la scurt timp după.

Animația a fost realizată de Mikros Animation din Montreal și Paris și Cinesite din Vancouver și a fost influențată în primul rând de schițele pe care le fac elevii în caietele de școală. Căutând să exploreze aspectul adolescentin al Țestoaselor, realizatorii s-au inspirat mult din filmele pentru adolescenți.

Majoritatea distribuției a fost anunțată în martie 2023, iar Trent Reznor și Atticus Ross au compus coloana sonoră.

testoasele ninja 2023 2

Noul film cu Ţestoasele a primit numeroase recenzii pozitive, cu laude pentru vocile personajelor, scenariul fresh și animația stilizată; mai mulți critici numindu-l cel mai bun film din franciza Ţestoasele Ninja.

Chiar înainte de lansare, producătorii au anunţat un serial în această serie, Tales of the Teenage Mutant Ninja Turtles, şi un nou film de cinema, aflat în acest moment în dezvoltare.

Ţestoasele Ninja: Haosul Mutanţilor / Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem va rula în cinematografele din România în două versiuni: 3D Dublat în româna şi 3D Subtitrat în româna. Distribuitor: Ro Image 2000.

testoasele ninja 2023

Cu această ocazie vă prezentăm în premieră vocile din versiunea originală, dar şi actorii români care au dat viaţă personajelor:

Andrei Radu / Nicolas Cantu în rolul lui Leonardo, liderul și cel mai onorabil și responsabil dintre Ţestoase.

Petru DeHillerin / Micah Abbey este Donatello, cel înțelept și plin de resurse dintre Ţestoase.

Cristian Gurlui / Brady Noon în rolul lui Raphael, cel mai curajos, cel mai puternic, dar cel mai impulsiv dintre Ţestoase.

Tomas Weissbuch / Shamon Brown Jr. în rolul lui Michelangelo, inima carismatică a Ţestoaselelor.

Tomi Cristin / Jackie Chan în rolul Splinter, un șobolan mutant care este tatăl supraprotector și priceput al Țestoaselor.

Ioana Florentina Dimitriu / Ayo Edebiri în rolul lui April O'Neil, noul prieten uman inteligent și hotărât al Țestoaselor.

Ruxandra Enescu / Maya Rudolph în rolul Cynthia Utrom, un director de la TCRI care are o răzbunare împotriva Țestoaselor și a oricăror animale mutagenizate de “ooze” (mâzgă).

Denis Hanganu / Ice Cube este Superfly, o muscă mutantă și liderul unei bande de mutanți care caută ca mutanții să aibă dominație asupra oamenilor.

Tudor Morgovan / Seth Rogen în rolul lui Bebop, un mutant și membru al bandei lui Superfly, şi prieten apropiat al lui Rocksteady.

Mircea Alexandru Băluţă / John Cena în rolul lui Rocksteady, un rinocer mutant, membru al bandei lui Superfly, şi prieten apropiat al lui Bebop.

Alexandra Istrate / Rose Byrne este Leatherhead, un aligator mutant și membru al bandei lui Superfly.

Gabriela Bobeş / Natasia Demetriou este Wingnut, un liliac mutant și membru al bandei lui Superfly, care este un aspirant la statutul de super-erou.

George Hodor / Giancarlo Esposito este Baxter Stockman, un om de știință geniu care a lucrat pentru TCRI.

Eugen Enescu / Paul Rudd este Mondo Gecko, mutant, membru al bandei lui Superfly, care este şi un patinator foarte bun.

Nicolae Cojenel / Post Malone este Ray Fillet, o manta mutant, membru al bandei lui Superfly.

Dragoş Cristian Ciupercă / Hannibal Buress este Genghis Frog, o broască mutant, membru al bandei lui Superfly care mânuiește un cu iscusinţă un topor în lupte.

Regizorul de dublat a fost Ioan Nacu, iar traducerea i-a aparţinut lui Dragoş Ioniţă. Dublajul în limba română a fost realizat în Studiourile Fast Production.

Mai jos puteţi vedea 3 scurte interviuri realizate de CineFan cu regizorul Ioan Nacu, Andrei Radu (voce Leonardo) şi Petru DeHillerin (voce Donatello).